Elise Mertens knokt zich naar derde ronde op Wimbledon

Sport | Elise Mertens (WTA 31) heeft zich met de nodige moeite verzekerd van een stek in de derde ronde op Wimbledon. Daarin wacht de Duitse Angelique Kerber (WTA 19), die in 2018 de eindzege pakte op het Londense gras.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mertens, het 24e reekshoofd, schakelde in de tweede ronde de Hongaarse Panna Udvardy (WTA 100) uit in drie sets. Woensdagavond werd de partij door de invallende duisternis stilgelegd bij 1-1 in sets. In de beslissende derde set trok Mertens aan het langste eind: 3-6, 7-6 (7/5) en 7-5 na 3 uur en 13 minuten. De Belgische nummer 1 moest in de tweede set twee matchballen wegwerken.

Angelique Kerber, het 15e reekshoofd, is de opponente van Mertens in de derde ronde. De Duitse versloeg de Poolse Magda Linette (WTA 65) in de tweede ronde met tweemaal 6-3. In 2019 won Mertens in Doha haar enige eerdere ontmoeting met Kerber.

Mertens neemt voor de vijfde keer deel aan Wimbledon. Haar beste resultaat op het Londense gras is de vierde ronde, die ze in 2019 bereikte.

Later op de dag komt Mertens nog in actie in het dubbelspel. Aan de zijde van de Chinese Zhang Shuai, met wie ze het topreekshoofd vormt, speelt Mertens in de eerste ronde tegen Greet Minnen en de Hongaarse Anna Bondar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top