Transfernieuws: Muleka en Bastien op weg naar Burnley, Frenkie de Jong naar United?

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het hing al een paar dagen in de lucht, en nu lijkt Vincent Kompany zijn eerste smaakmaker uit de Jupiler Pro League ook echt beet te hebben: volgens La Dernière Heure en Het Laatste Nieuws staat Standard-speler Jackson Muleka op het punt om naar Burnley te vertrekken, de Engelse club waar Kompany hoofdcoach is. De Rouches zouden 4 miljoen euro vangen voor de 22-jarige spits. In Engeland zou een contract klaarliggen voor vier seizoenen.

Ook Samuel Bastien zou volgens Het Laatste Nieuws dicht bij een overstap naar Burnley staan. Het is nog onduidelijk hoeveel geld er gemoeid is met een potentiële transfer van de Congolese international.

Massimo Bruno keert na één seizoen terug uit Turkije en tekent een contract voor drie seizoenen bij KV Kortrijk. Vorig jaar verkaste hij transfervrij naar Bursaspor. Hij had er nog een contract voor een jaar, maar Kortrijk kon de 28-jarige Belg nu toch strikken. Na Tom Vandenberghe, Youssef Challouk, Dion De Neve, Jimmy Tabidze en Habib Keita is Bruno de zesde zomeraanwinst voor KVK.

De transfer van Arnaut Danjuma naar West Ham lijkt dan weer in het water te vallen. Reden zijn de hoge salariseisen van de ex-Club Brugge-aanvaller. Het water is diep tussen beide partijen, terwijl de Engelse club niet bereid is om water bij de wijn te doen. Het lijkt erop dat de Oranje-international zal moeten inbinden op salarisvlak om de overstap alsnog te kunnen afronden. Als de transfer er komt, zal Villarreal waarschijnlijk tussen de 40 en 45 miljoen euro ontvangen voor Danjuma.

Nielsen naar Gent, Frenkie de Jong naar United?

Ook de transfersoap rond Casper Nielsen kent een nieuwe wending. Volgens Het Laatste Nieuws zou er een akkoord zijn tussen Union en AA Gent over de Deense middenvelder. De Buffalo’s willen 5 miljoen euro plus bonussen neertellen voor Nielsen, en daar kan Union zich in vinden. Enige dwarsligger is de speler zelf: Nielsen wil immers liever naar Club Brugge.

En dan is er nog de opvallende terugkeer van de 36-jarige Maxime Biset, die vorig seizoen zijn voetbalschoenen aan de haak hing. De centrale verdediger trad bij Antwerp toe in de technische staf van Brian Priske, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de stilstaande fases. Volgens Gazet van Antwerpen wordt Biset komend seizoen de assistent van Gil Swerts bij de U23 van Antwerp, die in eerste nationale zullen aantreden. De kans bestaat dat Biset ook tussen de lijnen zal staan. De ervaren verdediger traint immers al een weekje mee met de beloften om te zien hoe zijn lichaam reageert na een voetballoos jaar. Als zijn lijf het wil, keert de ex-speler van Antwerp, KV Mechelen en Westerlo terug uit zijn voetbalpensioen.

Volgens Sky Sports Duitsland is Frenkie de Jong dan weer op weg naar Manchester United. Coach Ten Hag zou wild zijn van de Nederlandse wonderboy. De deal zou bijna rond zijn. Volgens Sky Sports zou de Barcelona-middenvelder dit weekend al voorgesteld kunnen worden op Old Trafford. Er zou in totaal 85 miljoen euro gemoeid zijn met de overstap.

Ook Rode Duivel Youri Tielemans zou overigens de interesse genieten van Ten Hag. Dat meldt The Times. De Leicester-sterkhouder zou op het verlanglijstje van United staan. Het contract van Tielemans bij Leicester loopt nog een jaar: hij zou dus tegen een verminderde prijs weggeplukt kunnen worden. De Belg heeft ook nog niet laten blijken dat hij zijn verblijf in het King Power Stadium wil verlengen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top