Minder tickets voor Festival Dranouter door gebrek aan vrijwilligers

Festivals | Festival Dranouter heeft besloten om vijftien procent minder tickets aan te bieden omdat de organisatie erg moeilijk vrijwilligers vindt. "Zo houden we het festival fijn voor iedereen: een vlotte service voor de festivalgangers en een ontspannen gevoel voor de vrijwilligers", zegt organisator Bavo Vanden Broeck.

Door Belga

Deel dit nieuws

Er is niet alleen krapte op de arbeidsmarkt, ook de zoektocht naar vrijwilligers loopt erg moeilijk. Daarom beperkt de organisatie van het West-Vlaamse festival het aantal tickets dat te koop is.

"We steunen voor het grootste deel op vrijwilligers", klinkt het. "Zij zorgen voor de bar, de backstage, de verkeersposten en de toegangscontrole. Door achter de schermen te herstructureren en ons terrein te herschikken, hebben we al rekening gehouden met een daling van vrijwilligers na corona. We hielden rekening met 850 medewerkers in plaats van de gebruikelijke 1.000, maar de zoektocht blijft moeilijk."

Daarom biedt het festival vijftien procent minder tickets in voorverkoop aan. Toch blijft de organisatie hopen dat er zich de komende weken nog kandidaten zullen melden. Individuele vrijwilligers krijgen naast een festivalticket, eet- en drankbonnetjes om het festival comfortabel door te komen. Als verenigingen zich inschrijven, is de organisatie bereid om hun clubkas te spijzen. "Als er meer vrijwilligers zich inschrijven, zullen er hopelijk weer meer tickets beschikbaar zijn", klinkt het.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top