Jacques Borlée stopt in 2024: atleten zijn dankbaar en begrijpen beslissing

Sport | Kevin en Dylan Borlée en Jonathan Sacoor waren erbij op de training toen Jacques Borlée zijn beslissing bracht dat hij na de Olympische Spelen in Parijs in 2024 stopt als trainer. Ze kijken positief terug en steunen de keuze van hun trainer.

Door Belga

Deel dit nieuws

Kevin Borlée is niet verrast door het nieuws: "Het verwondert me niet. Je moet op een bepaald moment de fakkel doorgeven en hij heeft het geluk zelf dat moment van vertrek te kunnen kiezen."

Kevins jongere broer Dylan wist er ook al van: "Hij heeft er kort met ons op voorhand over gesproken, ja. Het is zijn keuze. Hij doet natuurlijk wat hij wil en wij steunen hem. Ik vind zijn beslissing correct en normaal. Hij heeft het heel goed gedaan en straks geeft hij dit heel mooie project door aan iemand anders. Dit is een belangrijk moment."

Na de zomer van 2024 komt er dus iemand anders aan de sportieve leiding van de Belgian Tornados. Dylan Borlée is daar nog niet mee bezig: "Ik ga jaar per jaar. Over na Parijs denk ik nog niet na."

"Ik heb er vertrouwen in dat de toekomst ook na Jacques Borlée positief blijft", vult Jonathan Sacoor aan die zijn appreciatie voor de succestrainer uitspreekt: "De samenwerking is altijd fantastisch geweest. Ik ben heel dankbaar. We gaan hem missen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top