FC Barcelona duwt door voor Lewandowski, Bayern speelt het hard

Bundesliga | Krijgen we met het dossier omtrent Robert Lewandowski dé transfersoap van deze zomer? Het heeft er stilaan alle schijn van. De Poolse topspits gaf enkele weken geleden aan dat hij Bayern München wil verlaten, maar de Duitsers werken niet mee aan een transfer. FC Barcelona ziet het met lede ogen aan.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Robert Lewandowski sprak zich al meermaals uit over zijn toekomst en de rode draad doorheen zijn boodschap is dat hij weg wil uit München. De Poolse international wil een transfer naar FC Barcelona versieren, maar Bayern werkt niet echt mee. Barça zal alles uit de kast moeten halen om de 34-jarige aanvaller naar Camp Nou te halen.

Lewandowski gaat de laatste rechte lijn in van zijn voetbalcarrière en ligt nog maar één jaar onder contract, maar toch eist Bayern nog tussen de 50 en 60 miljoen euro voor zijn topschutter. FC Barcelona vindt die som veel te hoog voor een speler die de dertig al even is gepasseerd.

Barça probeert de prijs te verlagen

De Catalanen ondernamen al verschillende pogingen om Bayern te overtuigen. Een eerste bod van 32 miljoen euro werd weggelachen, een tweede voorstel van 35 miljoen euro was ook niet voldoende. Barça zette door en ging voor een derde aanbieding van 40 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan potentiële bonussen.

Bayern hapte nog steeds niet. De Spaanse topclub moet opletten, want het zit niet op een berg geld. Om nog meer te kunnen bieden, zal het wellicht een speler moeten verkopen. Vanaf dan kan het snel gaan, want de kloof tussen de twee clubs is al een stuk kleiner geworden.

Ultimatum van de speler

Lewandowski begint stilaan ongeduldig te worden, want hij kreeg eerder te horen van Barça-voorzitter Juan Laporta dat hij de absolute sterspeler zal worden in het nieuwe project van de club. De aanvaller vraagt zich stilaan echter af waarom Barcelona niet het ultieme bod wenst te doen om Bayern te overtuigen.

De voormalige aanvaller van Borussia Dortmund heeft daarom een ultimatum gegeven aan FC Barcelona. Op 12 juli moet de deal rond zijn, anders doet hij het seizoen uit bij Bayern München. Op die datum begint Bayern aan het nieuwe seizoen en Barcelona weet dus wat het moet doen de komende weken. Een akkoord vinden, of het grijpt naast Lewandowski. De klok tikt alvast verder.

Volg het beste uit de Bundesliga en La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top