Jungels kan starten na nieuwe test, Van Avermaet niet naar de Tour

Wielersport | Greg Van Avermaet moet dan toch niet invallen voor Bob Jungels in de Tour de France. De Luxemburger testte gisteren nog lichtjes positief op COVID-19, maar een tweede test vandaag toonde aan dat hij niet besmettelijk is. Hij mag van start gaan in de Tour de France.

Door Belga

Deel dit nieuws

Jungels was gisteren niet aanwezig op het persmoment van de ploeg en evenmin op de teampresentatie. Aanvankelijk luidde het dat de renner het resultaat nog niet had van z'n PCR-test, later die avond bleek dat de Luxemburger lichtjes positief had getest op COVID-19. 

De ploeg had de renner, die gisterochtend wel nog samen met zijn ploegmaats een training had afgewerkt in en rond Kopenhagen, intussen al geïsoleerd in de namiddag. Zo at hij alleen tijdens de lunch en het diner en werd hij naar een aparte kamer gebracht. Toch wilde het team hem, omwille van de lichte besmetting, niet zomaar thuislaten van de Tour. Daarom werd een tweede PCR-test afgenomen deze ochtend. De resultaten van die test tonen volgens het team aan dat hij niet besmettelijk is en dus mag hij, na ook groen licht van het medisch management van de UCI, starten in de 109de editie van de Tour.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top