‘Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes’: het verhaal achter president Snow

Films | Het is ondertussen tien jaar geleden dat de allereerste 'The Hunger Games'-film uitkwam. Drie jaar lang werden fans in de ban gehouden van de gevaarlijke dystopische wereld. Voor zij die het universum sindsdien hard hebben gemist, is er goed nieuws: er komt een nieuwe film. Maar in 'The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes' zullen we onze geliefde Katniss Everdeen en Peeta Mellark niet terugzien, de film zoomt in op een ander personage. Proximus Pickx vertelt je er alles over.

Door Proximus

Deel dit nieuws

'The Hunger Games' breidt zijn filmfranchise uit! De filmserie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks die Suzanne Collins uitbracht tussen 2008 en 2010. De schrijfster vond dat het verhaal nog niet helemaal afgerond was en bracht twee jaar geleden dus nog een boek uit: 'The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes'. En dat laatste boek wordt nu in een film gegoten!

De release is gepland voor november 2023, ruwweg acht jaar na 'Mockingjay Part 2' en volgt een jongere Coriolanus Snow (Tom Blyth). De naam Coriolanus Snow zal waarschijnlijk nog een belletje doen rinkelen, want we kennen hem als de meedogenloze president in de originele filmserie die met ijzeren hand Panem bestuurt. We leren de president in deze nieuwe prequel kennen op een heel andere manier, wanneer hij nog maar een prille 18-jarige is en niet de tiran die Donald Sutherland speelde. De film speelt zich af op het moment dat de 10de jaarlijkse Hongerspelen voor de deur staan. Jonge Snow wordt toegewezen als mentor van Lucy Gray Baird, de meisjestribuut uit het verarmde District 12. 

Cast en crew

De vijfde film in de franchise zal worden geregisseerd door Francis Lawrence, regisseur van 'Catching Fire' en beide 'Mockingjay'-films. Michael Lesslie schreef de laatste versie van het script, werkend vanuit een concept van Collins en 'Catching Fire'-scenarioschrijver Michael Arndt. 

In de prequelfilm speelt Tom Blyth ('Billy the Kid') de jonge Snow en kruipt Rachel Zegler ('West Side Story') in de huid van Baird. Ze worden vergezeld door Josh Andrés Rivera ('West Side Story') die Snows goede vriend en collega mentor Sejanus Plinth speelt, en Hunter Schafer ('Euphoria'). Schafer speelt Tigris, Snows nicht, vertrouwelinge en constante adviseur. Jason Schwartzman ('The Darjeeling Limited') zal Lucretius "Lucky" Flickerman spelen, een voorouder van Cesar Flickerman en gastheer van de 10e Hongerspelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top