Dries Mertens: einde verhaal bij Napoli of alsnog verlossend antwoord?

Serie A | We zijn 30 juni en Dries Mertens weet nog altijd niet wat de toekomst brengt. Zijn contract loopt vandaag af bij Napoli en ondanks inspanningen van de Rode Duivel, hapte Napoli nog niet toe. Blijft hij alsnog in Napels, of vertrekt hij via de achterdeur?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dries Mertens voelt zich samen met Kat Kerkhofs en hun zoontje Ciro bijzonder goed in Napels. Het draagt dan ook zijn voorkeur weg om er te blijven, waardoor hij ook heeft aangegeven dat hij zwaar wil inleveren op zijn huidige contract. De 35-jarige Belgische aanvaller is bereid om zijn loon van 5 miljoen euro bruto per jaar te halveren tot 2,5 miljoen euro.

Voorzitter Aurelio De Laurentiis speelt het spel echter keihard en deed Mertens zelfs (nog) geen tegenvoorstel. Half juni vond Mertens dat vreemd. "Ik dacht dat ik zou blijven bij Napels, maar er is nog geen aanbieding gekomen. Het is vreemd dat ik zo lang moet wachten en ik snap het niet zo goed", zei hij toen aan Het Laatste Nieuws.

Veel interesse

Mertens moet niet wanhopen, want er is meer dan genoeg interesse in zijn diensten. De ex-speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV werd de afgelopen maanden in verband gebracht met Lazio, Valencia, Olympique de Marseille, Royal Antwerp FC, Inter Miami en Salernitana. De aanvaller kan dus meteen elders aan de slag, maar hij wil bij Napoli blijven. Gaat de Italiaanse club na negen jaar afscheid nemen van de publiekslieveling, of gaan ze de fans plezieren door hem alsnog een jaar houden?

Mertens wil zo snel mogelijk een antwoord. Aan zijn prestaties van afgelopen seizoen ligt het niet. Hij was weliswaar vaak invaller, maar in 37 matchen tikte hij af op 13 goals en 2 assists. Daarvoor had Mertens amper 1.737 minuten nodig, wat dus één beslissende actie is om de 115,8 minuten. Geen onaardig gemiddelde.

De totale teller van de man uit Leuven bij Napoli staat op 397 wedstrijden met daarin 148 doelpunten en 90 assists. Volgens Italiaanse media bestaat de kans nog steeds dat Mertens een nieuw contract krijgt. Als het aan de ex-jeugdspeler van Anderlecht en AA Gent, tekent hij nog vandaag een nieuwe verbintenis. Vanaf morgen is hij een vrije speler.

Gevolgen voor WK?

De saga rondom Mertens zal ook door bondscoach Roberto Martinez in de gaten worden gehouden. De aanvaller is indien fit altijd bij de selectie van de Rode Duivels, maar zijn basisplaats lijkt hij wel kwijt te zijn. Die verloor hij op het EK en in het afgelopen vierluik kwam hij enkel tegen Nederland (45 minuten) en Polen (80 minuten) in actie. 

Mertens heeft met Jérémy Doku en Charles De Ketelaere twee extra concurrenten gekregen en Leandro Trossard deed het ook goed bij de nationale ploeg. Het is dus belangrijk voor de ervaren aanvaller dat hij de komende maanden veelvuldig aan de bak komt, bij Napoli of elders. Het WK in Qatar is zo goed als zeker zijn 'last dance' met de nationale ploeg. Mertens tikt voorlopig af op 105 interlands, waarin hij 21 keer scoorde en 31 assists uitdeelde.

Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top