Nafi Thiam sluit WK-voorbereiding af met winst in het hoogspringen

Sport | Nafi Thiam heeft woensdag het hoogspringen gewonnen bij de Internationale atletiekmeeting van Luik. Ze ging er over 1m91, één centimeter onder haar seizoensbeste.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op haar eigen trainingspiste, die volledig vernieuwd is, sloot Thiam woensdag haar WK-voorbereiding af. Zaterdag stapt ze op het vliegtuig naar de Verenigde Staten. Nadat ze 1m91 bij de tweede poging had overschreden, probeerde ze het nog op 1m94, maar dat bleek te hoog gegrepen.

Oorspronkelijk zou de tweevoudige olympische kampioene in Luik ook de 100 meter horden afwerken, maar ze bedacht zich. "Mijn hamstrings waren superstijf na het BK en hordelopen was echt niet aan de orde", vertelde Thiam na afloop. "Gisteren was het op training nog redelijk pijnlijk, maar vandaag was het gelukkig beter. Echt getwijfeld om aan het hoogspringen deel te nemen heb ik niet, want dat kon ik niet maken. En eigenlijk voelde ik me supergoed vandaag, misschien zelfs té. Ik kwam telkens te dicht op de mat uit, dus dat is een teken dat ik sterk en snel ben. Het kwam ook omdat ik opgewonden was door de uitgebreide steun van het publiek, maar dat is een goede oefening voor het WK. Jammer dat ik daardoor die 1m94 mis, want ik voel dat het erin zit."

Thiam stapt zaterdag met vertrouwen op het vliegtuig richting WK. "Mijn resultaten van de voorbije weken waren goed en ik trek met een gerust gevoel naar daar", klinkt het. "Het vertrouwen gaat in stijgende lijn en daardoor voel ik me ook steeds meer op mijn gemak. Ik heb er vooral zin in."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top