België trekt met ambitie en Bart Swings als boegbeeld naar Wereldspelen in Alabama

Sport | Team Belgium trekt met 75 atleten die 19 sporten vertegenwoordigen naar de Wereldspelen, die van 7 tot 17 juli plaatsvinden in het Amerikaanse Birmingham, Alabama. De Belgische delegatie werd woensdag voorgesteld in Brussel en telt in totaal 110 personen. Hiermee wil ons land aantonen dat ook "niet-olympische sporten serieus genomen worden door het BOIC", aldus Olav Spahl, directeur topsport bij de Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.

Door Belga

Deel dit nieuws

België is niet van plan een bijrol te spelen op deze Wereldspelen. Vier jaar geleden wonnen de 63 aanwezige atleten verspreid over 12 disciplines zeven gouden, negen zilveren en acht bronzen medailles in het Poolse Wroclaw. "Het is moeilijk om het niveau dit jaar in te schatten door de afwezigheid van Rusland en Wit-Rusland", vertelde Spahl aan Belga.

Het boegbeeld van de Belgische delegatie is Bart Swings. De schaatser pakte in Peking goud op de Winterspelen en keert voor deze Wereldspelen terug naar zijn oude liefde: skeeleren. Hij neemt deel aan maar liefst vijf disciplines in Birmingham. Het worden de derde Wereldspelen voor Swings, die eerder al in actie kwam in Cali en Wroclaw. De schaatser heeft al vier gouden, twee zilveren en één bronzen medaille gewonnen in het inline skaten. Hij is de eerste olympische kampioen die naar de Wereldspelen afzakt.

Aan de Spelen zullen zo'n 3.600 atleten uit 100 landen deelnemen in 34 disciplines, plus vijf demonstratie-evenementen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top