Djokovic stoomt door naar derde ronde Wimbledon

Sport | Topreekshoofd Novak Djokovic (ATP 3) heeft zich vlot geplaatst voor de derde ronde (zestiende finales) op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De twintigvoudige grandslamwinnaar versloeg in de tweede ronde op het Londense gras de Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP 79) in drie sets: 6-1, 6-4 en 6-2. De Serviër moest daarvoor ruim twee uur aan de bak. In de derde ronde wacht zijn landgenoot Miomir Kecmanovic (ATP 30), die het in de tweede ronde in vier sets (7-6 (7/4), 7-6 (7/3), 3-6 en 6-3) haalde van de Chileen Alejandro Tabilo (ATP 78).

De 35-jarige Djokovic is titelverdediger op Wimbledon en topreekshoofd vanwege de afwezigheid van de Rus Daniil Medvedev en de geblesseerde Duitser Alexander Zverev. Op de All England Club jaagt hij op een zevende eindzege. Het dreigt dit jaar meteen zijn laatste kans op een grandslam te worden, aangezien hij een vaccinatie weigert om deel te nemen aan de US Open, eind deze zomer in New York. Begin dit jaar werd hij om dezelfde reden uit Australië gezet. Op Roland Garros geraakte hij niet verder dan de kwartfinales.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top