Greet Minnen veegt Muguruza in 2e set van het gras en bereikt 2e ronde van Wimbledon

Sport | Greet Minnen (WTA 88) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde (1/32e finales) op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Minnen versloeg in de eerste ronde op het Londense gras, verspreid over twee dagen, de Spaanse topper Garbiñe Muguruza (WTA 10), negende reekshoofd en laureate in 2017, in twee sets: 6-4 en 6-0. Minnen en Muguruza begonnen gisterenavond aan hun partij, maar die moest na afloop van de eerste set stopgezet worden vanwege de invallende duisternis in Londen. Een tegenvaller voor Minnen, die duidelijk het goede ritme te pakken had en de eerste set met 6-4 had gewonnen. 

Daags nadien veegde Minnen haar opponente echter helemaal van het gras. De Kempense won de tweede set met 6-0 in amper negentien minuten tennis en greep zo haar ticket voor de volgende ronde.

Minnen treft in de tweede ronde de Chinese Qinwen Zheng (WTA 52), die in de eerste ronde de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 48) versloeg in twee sets (7-6 (7/1) en 7-5).

De 24-jarige Minnen sneuvelde vorig jaar bij haar eerste Wimbledon-deelname op de hoofdtabel in de eerste ronde. Deze editie dubbelt ze nog op het Londense gras, aan de zijde van de Hongaarse Anna Bondar. In de eerste ronde treffen ze Elise Mertens en de Chinese Shuai Zhang, de topreekshoofden.

Yanina Wickmayer (WTA 606) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde (zestiende finales) op Wimbledon. Wickmayer verloor in de tweede ronde op het Londense gras tegen de Letse Jelena Ostapenko (WTA 17), het twaalfde reekshoofd, in tweemaal 6-2. De partij duurde 1 uur en 13 minuten.

Het was voor de 32-jarige Wickmayer haar dertiende deelname aan de hoofdtabel op Wimbledon. Ze werd in april vorig jaar voor het eerst mama. Voor haar zwangerschapsverlof was ze er van 2008 tot 2019 onafgebroken bij op het Londense gras. Een vierde ronde in 2011 was haar beste resultaat in het verleden. Dit jaar bereikte ze de hoofdtabel via de kwalificaties.

Wickmayer neemt over het Kanaal wel nog deel aan het dubbelspel, aan de zijde van de Kazachse Yulia Putintseva. Zij treffen in de eerste ronde de Canadese Gabriela Dabrowski en Mexicaanse Giuliana Olmos, die het derde reekshoofd vormen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top