Transfernieuws: Lukaku naar Inter, Kompany lonkt naar Standard-spelers

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Laten we beginnen met de Jupiler Pro League. Volgens DH Les Sports+ is Vincent Kompany geïnteresseerd om Standard-spelers Jackson Muleka en Samuel Bastien naar Burnley in de Championship te lokken. Er is al een bod van 3 miljoen euro uitgebracht op eerstgenoemde. Maar The Clarets, die hopen op een snelle opmars naar de Premier League, hebben concurrentie. De Congolese spits is zeer gewild op de transfermarkt. Galatasaray, Besiktas, Trabzonspor, Club Brugge en zelfs Anderlecht hengelen naar zijn diensten.

Davino Verhulst naar Antwerp

Na de komst van de Duitse belofte Christopher Scott van Bayern München heeft Antwerp ook de komst van Davino Verhulst afgerond. De 34-jarige doelman speelde vorig seizoen voor Apollon Smyrnis in Griekenland en heeft voor twee seizoenen getekend bij The Great Old. Zulte Waregem heeft op zijn beurt de komst aangekondigd van de 19-jarige Tanzaniaanse middenvelder Novatus Miroshi, die vorig seizoen voor Beitar Tel Aviv speelde. Hij ondertekende een contract van drie seizoenen aan de Gaverbeek.

Er is ook veel beweging in het buitenland. Wat Romelu Lukaku's terugkeer naar Inter (op uitleenbasis) betreft, is het enige dat ontbreekt nog de officiële aankondiging. De Rode Duivel, die al maanden ontevreden is bij Chelsea, landde vanochtend in Milaan om zijn medische testen af te leggen. Big Rom werd er verwelkomd door een menigte tifosi.

Frenkie de Jong wil bij Barça blijven

Frenkie de Jong is niet van plan Barcelona te verlaten, ondanks het feit dat de onderhandelingen met Manchester United voorspoedig verlopen. De Nederlandse middenvelder wil graag zijn stempel drukken bij de Blaugrana, wat niet goed uitkomt voor de Catalanen, die rekenen op het geld van zijn verkoop om hun mercato te financieren. En met name om Robert Lewandowski naar Barcelona te lokken.

Er is ook beweging bij Paris Saint-Germain. De club is dicht bij het tekenen van Vitinha van FC Porto. De transfer van de 22-jarige Portugese middenvelder naar Parijs hangt in de lucht. De deal is ongeveer 40 miljoen euro waard. Bij PSG vertrekt het Nederlandse talent Xavi Simons, 19 jaar, gratis naar PSV, waar hij een contract tot 2027 heeft getekend. De jonge aanvallende middenvelder speelde sinds 2019 voor PSG na zijn opleiding aan La Masia.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top