Christopher Scott, de goudklomp van Bayern, trekt naar Antwerp

Jupiler Pro League |

De beloftevolle aanvallende middenvelder Christopher Scott, een Duits jeugdinternational die bij Bayern München speelde, heeft bij de Great Old getekend. De Antwerpse ploeg heeft een uitstekende transfer gedaan met een speler die een stempel zou moeten drukken op onze competitie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Antwerp kan zich geen tweede tegenvallend seizoen veroorloven. De directie blijft bijgevolg niet bij de pakken zitten en trok met Mark van Bommel al een nieuwe trainer aan. Nu hebben ze opnieuw toegeslagen op de transfermarkt met de aankoop van Christopher Scott, een Duitse U20-international. De veelzijdige middenvelder heeft bij The Great Old een contract getekend tot 2026. Door de sterke concurrentie bij Bayern gaat hij zijn geluk in België beproeven. Hij zal er aan een carrière timmeren die volgens sommigen weleens uitzonderlijk zou kunnen worden.

Vroegrijp

Scott had kunnen kiezen voor een vervolg van zijn avontuur bij Bayern München. Of hij had kunnen ingaan op de belangstelling van Fortuna Düsseldorf en Celtic. Maar de Duitse Ghanees besloot naar Antwerp te verhuizen dat hem bij de Duitse grootmacht wegplukte voor niets meer dan de opleidingsvergoeding. Hij heeft dus gekozen voor het ambitieuze Antwerp, vooral omdat Van Bommel een grote fan zou zijn – de Nederlandse coach heeft in het verleden ook zelf nog voor Bayern gespeeld.

Zijn talent bleef niet onopgemerkt in München en Scott viel al op bij de jeugd, wat de deur opende voor de hoofdmacht van de Rekordmeister. Hij debuteerde op 10 april 2021 bij het A-team, in een wedstrijd tegen FC Union Berlin dat op een gelijkspel eindigde, nog voordat hij 19 werd. De toenmalige coach Hansi Flick gaf hem een paar minuten speeltijd en Scott trok vorige zomer zelfs mee op trainingskamp met de A-kern. Het leek erop dat er een nieuw talent klaarstond om volledig open te bloeien.

Een ruwe diamant

Alleen werd Julian Nagelsmann de nieuwe Bayern-coach en gaf hij geen krediet aan Scott, die ook te kampen had met een knieprobleem. Daarna speelde hij in de Regionalliga, of de op drie na hoogste voetbalklasse in Duitsland, waar hij 7 doelpunten maakte en 6 assists gaf. Bayern wilde zijn contract verlengen, maar Scott weigerde uit angst dat hij weer naar de beloften zou worden doorverwezen. Een wending die Antwerp alleen maar in de kaart speelde.

Scott is bijzonder veelzijdig. Met zijn techniek en zijn visie kan hij als nummer 10 uitgespeeld worden, vooral omdat hij zich ook comfortabel voor het doel voelt. Maar zijn snelheid en fysiek maken hem ook een sterke flankspeler en een goede verdedigende middenvelder. Nu moet Mark van Bommel zijn nieuwe protegé zo goed mogelijk klaarstomen, hem bij Antwerp goed weten te integreren en we zouden dan wel eens getuige kunnen zijn van de geboorte van een toekomstig fenomeen. Maar pas op, in het voetbal hebben we dit soort praatjes al vaak gehoord. Even vaak volgde een teleurstelling..

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top