Goffin stoot makkelijk door naar derde ronde Wimbledon, Kontaveit moet al inpakken

Sport | David Goffin (ATP 58) heeft zonder veel energie te verspillen zijn ticket voor de derde ronde van Wimbledon veiliggesteld. De Belgische nummer één won in zijn tweede ronde na één uur en veertig minuten tennis in drie sets (6-1, 6-2 en 6-4) van de Argentijn Sebastian Baez (ATP 35).

Door Belga

Deel dit nieuws

De partij begon met bijna twee uur vertraging door nieuwe regenbuien in Londen.

Goffin treft in de derde ronde mogelijk de Noor Casper Ruud (ATP 6), het derde reekshoofd. Die moet in zijn tweede ronde dan nog wel afrekenen met de Fransman Ugo Humbert (ATP 112).

Het is voor Goffin zijn achtste deelname aan Wimbledon, zijn eerste sinds 2019. Toen haalde hij de kwartfinales, zijn beste resultaat ooit op het Londense gras. Vorig jaar miste hij Wimbledon door een enkelblessure. In 2020 werd het derde grandslamtoernooi van het seizoen geannuleerd vanwege de coronapandemie.

Bij de vrouwen is Anett Kontaveit (WTA 3) er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde van Wimbledon. De 26-jarige Estse verloor in de tweede ronde na nauwelijks 58 minuten spelen in twee sets (6-4 en 6-0) van de Duitse Jule Niemeier (WTA 97).

Voor de 22-jarige Niemeier is het de eerste keer dat ze de derde ronde weet te halen op een grandslamtoernooi. Ze debuteerde vorige maand op Roland Garros op het hoogste podium.

Kontaveit kwam op Wimbledon nog nooit verder dan een derde ronde. Vorig jaar verloor ze al in de openingsronde in Londen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top