Wordt de finale van Wimbledon een strijd tussen Novak Djokovic en Rafael Nadal?

Sport | Novak Djokovic en Rafael Nadal hebben de eerste ronde op Wimbledon overleefd. Kenners menen dat beide tennislegendes dit jaar heel wat kans maken om tegen elkaar uit te komen in de finale. Dit komt in de eerste plaats omdat beide spelers zo goed zijn, maar ook omdat Wimbledon heel wat afwezigen telt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Novak Djokovic behaalde gisteren zijn tachtigste overwinning op Wimbledon. Hij deed dit door in de eerste ronde de Zuid-Koreaan Soon Woo Kwon (ATP 81) over de knie te leggen. Het werd geen makkelijke overwinning voor Djokovic en zowel vriend als vijand zagen hoe de huidige nummer drie van de wereld tijdens de partij aan het zoeken was naar zijn beste vorm. De Serviër won de wedstrijd na bijna tweeënhalf uur met 6-3, 3-6, 6-3 en 6-4, maar moest toch even slikken. Wist je trouwens dat Djokovic op drie andere grandslamtoernooien al meer dan tachtig overwinningen heeft behaald? Met deze overwinning schrijft hij zichzelf opnieuw de geschiedenisboeken in als eerste speler die op vier verschillende grandslamtoernooien meer dan 80 wedstrijden won.

Binnen handbereik

Djokovic aast in Londen op zijn zevende Wimbledon-eindoverwinning en die titel lijkt dit jaar binnen handbereik te liggen. De huidige nummer 1 van de wereld, Daniil Medvedev, en de nummer 2, Alexander Zverev, zijn er immers niet bij in Londen. Geduchte tegenstanders zoals Marin Cilic (ATP 17) en Matteo Berrettini (ATP 11, verliezend finalist van vorig jaar) moesten ook verstek geven en dat wegens het coronavirus. Djokovic zal het ook niet moeten opnemen tegen Hubert Hurkacz (ATP 10), de halvefinalist van vorig jaar. Die werd tijdens de eerste ronde verrassend genoeg uitgeschakeld door Alejandro Davidovich (ATP 23). Ook de nummer 6 van de wereld, Felix Auger-Aliassime, kan Djokovic geen strobreed meer in de weg leggen. Hij verloor van Maxime Cressy (ATP 45) en werd meteen huiswaarts gestuurd.

Opletten geblazen

Blijven er dan helemaal geen tegenstanders over waar Novak Djokovic wakker van moet liggen? Jawel hoor, Stefanos Tsitsipas (ATP 23), Jannik Sinner (ATP 13), Casper Ruud (ATP 6), en Carlos Alcaraz (ATP 7) zijn wel nog van de partij in Londen en er is natuurlijk nog de enige echte Rafael Nadal (ATP 4). Zij moeten er nu voor zorgen dat ze gespaard blijven van blessures en dat ze uit de klauwen van het coronavirus kunnen blijven.

Volg het Wimbledon-tennistoernooi van 27 juni tot 10 juli op Eurosport 1 NL.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top