Pickx @ the Festivals: Fan van Lianne La Havas? Check dan ook deze artiesten op Rock Werchter!

Rock Werchter | Je kent het wel: je planning op de festivalweide zit al goed vol, maar voor de vroegere uurtjes van de namiddag zoek je nog enkele tips. Je kent de grote bands op de line-up, maar wil ook eens genieten van de opkomende talenten. Daarom heeft Proximus enkele Rock Werchter-tips voor wie artiesten wil ontdekken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Pickx @ the Festivals: Fan van de grote namen op Werchter? Check dan ook deze artiesten

Fans van Britse singer-songwritermuziek vol soul kennen Lianne La Havas al langer. Zij mag donderdag om 22u45 Klub C verwarmen met haar zwoele stem, jazzy gitaarspel en funky ritmes. Haar ken je waarschijnlijk al, maar ken je ook Jorja Smith, die andere Britse singer-songwritester die zaterdag om 20u35 in The Barn staat? Beide zangeressen worden vergeleken met artiesten als Lauryn Hill en Alicia Keys en hoewel ze beiden een geheel eigen identiteit hebben, is hun zwoele R&B-geluid best te vergelijken. Wie fan is van de ene, zal de andere zeker ook kunnen smaken.

Jorja Smith is niet de bekendste naam, maar ze heeft wel al een flink palmares opgebouwd. Haar debuutalbum gooide in haar thuisland hoge ogen in 2018, wat haar in 2019 de titel van Best British Female Artist opleverde op de Brit Awards. Aan de andere kant van de oceaan brak ze intussen ook door, dat jaar werd ze genomineerd voor de Grammy voor Best New Artist. Sindsdien kregen we enkel singles en EP’s van Jorja Smith voorgeschoteld, die weliswaar erg positief ontvangen werden. Een tweede album zou in de maak zijn.

Rokerig en nostalgisch

Op donderdag vullen Cigarettes After Sex (16u40) en Ry X (18u30) elkaar in Klub C dan weer perfect aan. Beide bands brengen rokerige, sfeervolle indierock met markante en hoge zangstemmen. Ze klinken intiem, romantisch en sensueel, ondersteund door sobere, maar gepast gitaarspel. Cigarettes After Sex is trager en donkerder terwijl RY X meer een melancholisch en dromerig universum schept, maar muzikaal tappen beide artiesten toch uit een vergelijkbaar vaatje. Ideaal voor fans die bij regenachtig weer liefst enkele uren op dezelfde plaats in de tent kamperen.

Nog op donderdag is een van de grote publiekstrekkers de sensatie The War On Drugs (20u45 op de Main Stage). De mannen achter Adam Granduciel behoeven eigenlijk al lang geen introductie meer. Iedereen die monsterhits als ‘Red Eyes’, ‘Thinking of a Place’ of ‘Under the Pressure’ één keer op de radio heeft horen passeren, vergeet hun nostalgische, zweverige, maar prangende geluid niet. “Alsof Fleetwood Mac, Pink Floyd, Chris Rea en Bruce Springsteen zijn samengesmolten”, omschrijft Rock Werchter de band op hun website. Wie eerder op de dag al helemaal in de stemming wil komen voor dat optreden, kan om 13u al afzakken naar de Main Stage voor opener Gang of Youths.

Die Australiërs hebben bij ons nog geen ronkende naam, maar in eigen land zijn ze al ruim vijf jaar een nationale trots. Hun plaat ‘Go Farther in Lightness’ leverde hen thuis een hele resem muziekprijzen op en was in de hitlijsten populairder dan Ed Sheerans ‘Divide’. Met stomende, drijvende ritmes, synthmelodieën, surfrockgitaren en een onaflatend stemgeluid dat aan Bruce Springsteen doet denken, mikken ze op dezelfde nostalgische gevoelens als The War On Drugs. Als Granduciel en de zijnen ooit de fakkel willen doorgeven, is hun opvolging alvast verzekerd. Daar kan je je van gaan vergewissen op de festivalweide.

De Rock in Werchter

In de festivalnaam Rock Werchter is en blijft dat eerste woordje van cruciaal belang. Het festival zou niet hetzelfde zijn zonder een stevige portie rock. Een van de grote namen op de affiche is het duo Royal Blood (18u50 op de Main Stage), bekend van stevig rockende en stomende nummers als ‘Little Monster’ en ‘How Did We Get So Dark?’. Maar zij zijn geenszins de enige band op het programma die teruggrijpt naar de hoogdagen van de hardrock. Een Belgische trots die al enkele jaren het mooie weer maakt in dat genre is RHEA, dat om 14u het hoofdpodium mag helpen opwarmen.

Even stevig rockt de band Greta Van Fleet, de jongelingen die er bij hun snelle rise to fame soms van verweten werden iets te schatplichtig te zijn aan Led Zeppelin. Er zijn slechtere bands om mee vergeleken te worden. Zij hebben met een plekje op de Main Stage op vrijdag om 21u een slot in volle prime time gekregen en zullen daar bewijzen dat gitaargeweld op z’n 70s nog springlevend is. Nog een opkomende naam is dan weer de band Inhaler, die met ‘It Won’t Always Be Like This’ vorig jaar een stevige britrockhit wisten te scoren. Met invloeden als The Cure, The Stone Roses en The Strokes werden ze geïnspireerd door een later tijdperk dan Greta Van Fleet, maar voor klassieke rock ben je er wel aan het juiste adres.


Beleef Rock Werchter live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer.
 Je kan tussen 30 juni en 3 juli alle concerten terugvinden op Pickx.be! Of volg het feestgedruis ‘s avonds via de app of op Pickx Live (zender 11). Download de app hier voor Android en Apple.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top