LEC: Summer Split-finales gaan door in Malmö, Zweden

Esports | Het reguliere seizoen werd veertien dagen geleden hervat, en Riot Games kondigde dinsdag aan dat de finale van de LEC Summer Split op LAN zal doorgaan. De wedstrijd wordt op 10 en 11 september gehouden in Malmö, Zweden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na drie jaar van online finales zijn de topteams in de Europese League of Legends (LEC) eindelijk klaar om een echt podium te betreden. Riot Games, uitgever en organisator van de verschillende toernooien van de MOBA, heeft namelijk aangekondigd dat de finales voor publiek zullen plaatsvinden.

Het hoogtepunt van het seizoen vindt plaats in Zweden op 10 en 11 september, in de Malmö Arena in de gelijknamige stad. "We zijn zeer verheugd te kunnen aankondigen dat we onze zomerfinales van 2022 in Malmö, Zweden, zullen houden. Als de eerste show die we in drie jaar buiten onze Berlijnse studio zullen houden, kijken we ernaar uit om de fans een onvergetelijke ervaring te bezorgen," aldus Maximilian Schmidt, hoofd van de Europese esports-afdeling.

 De Malmö Arena is geen onbekende voor esportsfans. De locatie is al enkele jaren gastheer van de beroemde Dreamhack Masters, een belangrijk toernooi in de CS:GO-wereld. Wat League of Legends betreft, vond de laatste LEC in 2015 plaats in Stockholm. De Zweedse hoofdstad was gastheer van de finale van het zomersegment, gewonnen door Fnatic tegen Origen.

Het is dan ook geen verrassing dat de Californische ontwikkelaar voor een Scandinavisch land heeft gekozen. Sinds enkele maanden wenden vele organisatoren zich tot Denemarken en Zweden voor de organisatie van hun live-evenementen. Esports is cultureel veel meer geïntegreerd in deze landen en de maatregelen als reactie op de gezondheidscrisis bieden veel meer mogelijkheden voor de organisatie van dergelijke evenementen.

Natuurlijk zal ook het publiek deel uitmaken van dit toernooi. Riot Games zal binnenkort meer details over het evenement bekendmaken, en de verkoop van tickets start op vrijdag 1 juli

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top