Tutti Fratelli eert Reinhilde Decleir met "De Störm"

Films | Het Antwerpse theatergezelschap Tutti Fratelli brengt begin 2023 een ode aan zijn onlangs overleden bezielster Reinhilde Decleir, in de vorm van de voorstelling "De Störm". Het gaat om een al langer geplande bewerking van het iconische "The Tempest" van William Shakespeare, door Tom Lanoye.

Door Belga

Deel dit nieuws

Decleir had Lanoye zelf gevraagd om "The Tempest" te herwerken naar een Antwerpse versie voor Tutti Fratelli. "Ik beloofde haar dat ik het zou doen, maar onder één voorwaarde: ze moest zelf de rol van de tovenaar Prospero spelen", zegt Lanoye. Na het overlijden van Decleir zal Frans Verschueren de rol overnemen. "De Störm" wordt de eerste voorstelling na het heengaan van de drijvende kracht achter Tutti Fratelli en zal dan ook als hommage worden opgebouwd.

"De Störm" wordt geregisseerd door Jan Sobrie en zal 23 Fratelli-acteurs samen met enkele muzikanten op het podium brengen. Tegen een decor van Giovani Vanhoenacker belooft het gezelschap "een portret van de mens met al zijn blutsen en builen en zijn onstilbare honger naar macht" te creëren. Net als het stuk van Shakespeare draait "De Störm" rond de verbannen hertog Prospero die als wraak een woeste storm opwekt om de personen die hem verraadden te treffen. Zij belanden op een eiland vol illusie, waar geesten dwalen en muziek de werkelijkheid bespeelt.

De première van "De Störm" staat gepland op 13 januari in zaal De Roma in Borgerhout. Het zal later ook te zien zijn bij CC Brugge, Toneelhuis (Antwerpen) en CC Sint-Niklaas.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top