Annemiek van Vleuten hangt fiets eind 2023 aan de haak

Wielersport | Annemiek van Vleuten heeft vandaag haar contract bij Movistar verlengd tot eind 2023. Dat wordt haar laatste jaar als renster, zo maakte ze zelf bekend. "Ik wil stoppen op een hoogtepunt", legde ze uit.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 39-jarige Van Vleuten rijdt sinds vorig jaar bij Movistar en zal er ook haar carrière beëindigen volgend jaar. "Ik wilde nu nog niet stoppen", verklaarde ze op de teamwebsite. "Ik ben nog heel gemotiveerd. Ik weet ook wel dat er ooit een punt komt dat je moet stoppen. Maar ik vind het beter dat te doen op een hoogtepunt, wanneer ik nog mijn beste niveau haal. 

"Sommigen zullen zich afvragen waarom ik een jaar voor de Olympische Spelen in Parijs stop. Voor mij draait het altijd om het vinden van motivatie en uitdagingen op lange termijn, niet met specifieke koersen in het achterhoofd. Ik zal wel een traantje laten bij het afscheid, want ik hou enorm veel van deze sport."

Van Vleuten won tijdens haar rijkgevulde carrière onder meer wereldtitels in de weg- en tijdrit, olympisch goud in de tijdrit, de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Giro voor vrouwen. In de olympische wegrit bleef ze steken op zilver.

Vorig jaar won ze nog twaalf wedstrijden, waaronder de olympische tijdrit in Tokio en haar tweede Ronde van Vlaanderen. Dit jaar schoot ze tot dusver vier keer raak, met een tweede zege in Luik-Bastenaken-Luik als mooiste.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top