Johan Derksen krijgt nieuw dagelijks radioprogramma

Muziek | De Nederlandse televisiepersoonlijkheid Johan Derksen zal vanaf 15 augustus elke weekavond te horen zijn op Radio Veronica, een radiozender bij onze noorderburen. Enkele weken geleden moest Derksen zijn radioprogramma's bij RTV Noord-Holland, Radio West en Radio Rijnmond stopzetten omdat hij een verhaal op televisie vertelde dat voor heel wat ophef zorgde.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik werd door bijna alle regionale radiozenders gecanceld", klonk het bij Derksen aan de Nederlandse pers. "De luisteraars waren het daar echter niet mee eens", aldus de man.

Derksen vertelde twee maanden geleden een verhaal in het televisieprogramma 'Vandaag Inside' waarin hij, toen hij nog profvoetballer was, een dronken vrouw met een kaars zou hebben gepenetreerd. Dat verhaal zwakte hij later af. 

Naar aanleiding van de ophef die het verhaal teweegbracht, werd het televisieprogramma 'Veronica Inside' twee weken niet uitgezonden. Hij werd door verschillende mediahuizen aan de deur gezet. 

Derksen vraagt geen geld voor zijn radiowerk. "Radiomaken is mijn hobby. Daar moet je geen geld voor vragen", klonk het. De inmiddels 73-jarige Derksen zal tijdens zijn nieuwe radioprogramma blues-, soul-, rock- en countrymuziek spelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top