PSV haalt toptalent Xavi Simons weg bij PSG

Eredivisie | PSV heeft zich verzekerd van de diensten Xavi Simons (19). De talentvolle Nederlandse middenvelder ondertekende in Eindhoven een contract tot medio 2027. Hij komt over van Paris-Saint-Germain.

Door Belga

Deel dit nieuws

Simons kon in Parijs ook bijtekenen, maar verkoos zelf een overstap naar Eindhoven. "Ik ben echt heel blij met de stap naar PSV. Ikzelf en iedereen om me heen is overtuigd dat dit de juiste keuze is", zei hij in een eerste reactie op de clubwebsite. 

"Natuurlijk is PSV een grote club. De ambitie die de leiding uitsprak heeft me nog enthousiaster gemaakt. Ik heb in een vroeg stadium met de trainer gesproken en hij heeft me veel verteld over het project dat de club gestart is. Ik weet hoe hij wil gaan spelen en hoe hij mijn rol daarin ziet. Ik ben op een punt in m'n carrière dat ik minuten moet gaan maken. Dat kan hier. Ik ben er klaar voor en wil mezelf bewijzen."

Directeur voetbalzaken John de Jong verklaarde dat PSV de speler intensief heeft gevolgd. "We hebben het afgelopen seizoen bijna alle wedstrijden waarbij hij aan de aftrap verscheen, gezien. Buiten alle interlands die hij voor Oranje onder 19 speelde, zagen we hem in de Youth League live in Leipzig, Parijs, Brugge, Manchester en tegen Sevilla. Daarin overtuigde hij ons. Xavi heeft alles in zich om door te groeien tot een belangrijke speler voor PSV. Het pad daar naartoe wil hij graag met ons bewandelen."

Simons is een geboren Amsterdammer, maar groeide op in Spanje. Hij zat in de jeugdopleiding van FC Barcelona tot PSG hem er in de zomer van 2019 wegplukte.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top