Jumbo-Visma mist sportief directeur Merijn Zeeman in de Tour door coronabesmetting

Wielersport | Het coronavirus slaat opnieuw toe in het wielerpeloton op enkele dagen van de Tourstart in Kopenhagen. Na de positieve test van Tim Declercq (Quick-Step Alpha Vinyl) maakte Merijn Zeeman, de sportief directeur van Jumbo-Visma, vandaag ook bekend een positieve test op COVID-19 te hebben afgelegd. Hij mist de 'Grand Départ', maar hoopt later nog aan te sluiten.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Helaas heeft het coronavirus mij ook te pakken genomen", postte hij op Twitter. "Er is geen andere optie dan het team te sturen van achter de laptop tot ik volledig hersteld ben. Hopelijk kan ik me snel weer bij de ploeg voegen."

Jumbo-Visma moest zich twee weken geleden al terugtrekken uit de Ronde van Zwitserland vanwege één of meer coronabesmettingen. 

De Nederlandse ploeg handelt al sinds de start van de coronapandemie begin 2020 uiterst voorzichtig. Waar andere ploegen de maatregelen de afgelopen maanden wat loslieten, bleef Jumbo-Visma steevast testen, mensen isoleren en monitoren na een besmetting. Met kopmannen Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Wout van Aert heeft het grote ambities in de Tour.

De Tour de France begint vrijdag met een individuele tijdrit in Kopenhagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top