Serneels ziet wisselmogelijkheden: "Meer dan 11 speelsters voor EK-opener tegen IJsland"

Red Flames | Na de misstap van zondag tegen Oostenrijk (0-1), sloten de Red Flames dinsdagavond in het Lierse Herman Vanderpoortenstadion hun EK-voorbereiding af met een deugddoende 6-1 zege tegen voetbaldwerg Luxemburg.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zoals verwacht had Ives Serneels zijn basisploeg helemaal door elkaar gegooid voor de laatste voorbereidingswedstrijd. In vergelijking met de ploeg die zondag onderuitging tegen Oostenrijk bracht de bondscoach elf nieuwe namen aan de aftrap.

"Ik heb meer dan elf speelsters die in aanmerking komen voor een basisplaats tegen IJsland", vertelde Serneels na afloop. "Dat maakt het voor mij niet makkelijker, want keuzes moeten gemaakt worden. Maar dit is toch vooral een goede zaak."

Uitblinkster van de avond was Davinia Vanmechelen, die drie doelpunten (15., 44. en 48.) voor haar rekening nam. "Davinia heeft kwaliteiten en die heeft ze vanavond ook laten zien", aldus de bondscoach. "In de openingsminuut dwong ze al een kans af. Dit soort wedstrijden is altijd goed voor het vertrouwen."

Op het EK spelen ze hun eerste groepswedstrijd op zondag 10 juli tegen IJsland in Manchester. Daarna volgen in groep D duels tegen Frankrijk (14 juli in Rotherham) en Italië (18 juli in Manchester). "Er volgt nu een beetje rust, vooraleer we de laatste week ingaan, want we hebben hard gewerkt en de vermoeidheid sluipt in de groep. De laatste week zal er vooral nog tactisch gewerkt worden, met het oog op die wedstrijd tegen IJsland."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top