Van Aert klaar voor de Tour: "Pijn is op het juiste moment afgenomen"

Wielersport | Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft voor z'n afreis naar Kopenhagen een korte update gegeven over z'n knieperikelen. "Ik ben klaar voor mijn vierde Tour de France", liet hij vandaag optekenen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van Aert bezeerde zijn knie op trainingsstage nadat de ketting van zijn fiets was gevallen en hij daardoor met zijn knie tegen z'n stuur stootte. De pijn verdween niet meteen en hij moest z'n trainingskamp in Tignes vervroegd afsluiten. Zo keerde hij vorige week dinsdag al terug in plaats van vrijdag. Na medisch onderzoek kreeg hij rust voorgeschreven en paste hij voor het Belgisch kampioenschap. Hij mocht lopen en zwemmen, maar moest een paar dagen van de fiets blijven.

"Sinds zaterdag zit ik weer op de fiets, na vier dagen van gedwongen rust", schrijft hij op Strava. "Ik hervatte met korte en dubbele trainingsessies en gisteren kon ik een langere duurrit afwerken zonder pijn. Het lijkt erop dat de pijn op het juiste moment is afgenomen. De irritatie boven op mijn knieschijf is verdwenen en ik kan weer met volle kracht trappen. Ik wil mijn team, de artsen en de fysiotherapeuten die erbij betrokken waren, mijn familie en iedereen bedanken voor de steun. Ik ben klaar voor mijn vierde Tour de France."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top