Dit zijn de 5 meest memorabele doelpunten van Kevin De Bruyne

Voetbal | Kevin De Bruyne blaast vandaag 31 kaarsjes uit. En omdat we niet op zijn verjaardagsfeestje aanwezig konden zijn, komt Proximus Pickx met een bijzonder zoenoffer op de proppen. Een overzicht van de vijf meest memorabele doelpunten van KDB tot nu toe. Alsjeblief, Kevin!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Gent - Genk (2011)

Meer dan tien jaar geleden speelde Kevin De Bruyne nog wekelijks de pannen van het dak in de Jupiler Pro League. Op woensdag 11 mei bijvoorbeeld, toen hij met Racing Genk op bezoek ging bij KAA Gent en hij daar met een prachtig schot in de winkelhaak de Limburgers op voorsprong bracht (1-0). De goal viel na een corner die De Bruyne kort nam. Hij speelde Dániel Tözsér aan en die kaatste het leer snel terug naar het supertalent. KDB wachtte niet en trapte vanuit een zeer scherpe hoek naar de goal waarna de bal in doel verdween. Dankzij de goal van De Bruyne won Racing Genk van Gent en drie dagen later werden de Limburgers zelfs kampioen.

Werder Bremen - Stuttgart (2013)

Enkele maanden nadat hij zijn contract had ondertekend bij Chelsea FC, werd Kevin De Bruyne in de zomer van 2012 door de Londense club uitgeleend aan de Duitse subtopper Werder Bremen. Het duurde niet lang voordat De Bruyne de harten van de Duitse supporters veroverde en daar had de goal uit tegen Stuttgart alles mee te maken. Tijdens die partij lobte Kevin De Bruyne een ogenschijnlijk verloren bal over zijn rechtstreekse tegenstander waarna hij diezelfde bal nog twee keer zou lobben. De eerste keer wou hij ruimte maken voor zichzelf, de tweede keer wou hij de doelman verschalken. Dat lukte natuurlijk ook (0-1).

Wolfsburg - Lille (2014)

Kort na zijn passage bij Chelsea FC tekende Kevin de Bruyne in de winter van 2014 een contract bij het Duitse Wolfsburg. Daar boekte hij heel wat vooruitgang in zijn spel en gaf hij, in het daaropvolgende seizoen, zelfs de meeste assists in de Bundesliga: namelijk 23. Hij maakte ook heel wat goals in dienstloon van Wolfsburg zoals bijvoorbeeld die ene tegen Lille in de Europa League. KDB nam toen een afvallende bal op de slof waardoor die als een kanonskogel in het doel van de Noord-Fransen verdween. De Bruyne maakte in totaal 15 doelpunten voor Wolfsburg over alle competities heen. In 2015 eindigden ze op de tweede plaats in de Bundesliga en wonnen ze zelfs de Duitse beker.

Manchester City - Newcastle (2015)

Het duurde niet lang vooraleer de prestaties van Kevin De Bruyne de aandacht begonnen te trekken van meerdere topclubs, waaronder die van zijn latere werkgever Manchester City. KDB tekende in 2015 een contract bij The Blues die het jaar daarop de komst van succescoach Pep Guardiola aankondigden. Onder leiding van diezelfde Guardiola groeide KDB langzaam maar zeker uit tot een van de absolute smaakmakers uit de Premier League die in staat was krachtige afstandsschoten te lanceren, uitstekende passes kan geven en bovenal veel vista heeft. Dat De Bruyne een klasse apart is, zag men in Engeland voor het eerst op 3 oktober 2015. Toen scoorde hij een wereldgoal tegen Newcastle en liet hij een stadion met tienduizenden supporters sprakeloos.

Brazilië - België (2018)

In 2018 haalde België de kwartfinales van het toenmalige WK in Rusland. Ze speelden toen tegen Brazilië om de bronzen medaille en stonden na 13 minuten op voorsprong na een eigen doelpunt van Fernandinho. In minuut 31 trok Romelu Lukaku met de bal naar voren en gaf hij een assist aan de inlopende Kevin De Bruyne. Die haalde uit aan de rand van de zestien en maakte hierdoor de 2-0. Brazilië wist nog terug te komen tot 2-1 via Renato Augusto in minuut 76, maar moest toekijken hoe België, dankzij een ijzersterke De Bruyne en Romelu Lukaku, de Goddelijke Kanaries het zwijgen oplegden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top