VCT: De gekwalificeerde teams voor Copenhagen Masters

Esports | De verschillende regionale etappes van het VALORANT-circuit kwamen dit weekend ten einde. Dat betekent dat de teams die zullen deelnemen aan de Copenhagen Masters, de laatste etappe vóór de Champions Tour aan het einde van het seizoen, nu bijna allemaal bekend zijn.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op 10 juli komen de beste teams van het VALORANT-wereldcircuit in Kopenhagen bijeen voor de tweede etappe van de Champions Tour. Voor dit toernooi proberen de verschillende teams uit de regionale circuits zich al meer dan een maand te kwalificeren, en nu kennen we eindelijk de meeste deelnemers.

We beginnen met Europa, waar Fnatic zich opnieuw heeft gekwalificeerd dankzij een overwinning in de Challengers stage. Laten we hopen dat de ploeg onder leiding van de Brit Boaster het beter zal doen dan bij de Masters in Reykjavik, waar de ploeg in de groepsfase onderuitging. Zij worden vergezeld door FPX, dat de laatste tijd meer dan in vorm is. Guild Esports vervolledigt de Europese cast na een zeer goede kwalificatieronde.

Aan de Noord-Amerikaanse kant vinden we natuurlijk OpTic Gaming terug, de kampioenen van de vorige Masters. Ondanks een zeer goede prestatie tijdens de Challengers, eindigde het team op de tweede plaats van het podium. OpTic verloor in de grote finale van XSET, dat daarmee opnieuw op nummer 1 van de regio staat.

LOUD staat natuurlijk paraat om Brazilië te vertegenwoordigen. Het team heeft zijn dominantie in de competitie bevestigd na opnieuw de Challengers-etappe te winnen. Het valt nog te bezien of de ploeg de finale zal bereiken. Hetzelfde patroon is te zien in Challengers Korea, waar de DRX-organisatie nog steeds aan de top staat.

Paper Rex en Xerxia zullen opnieuw de APAC-regio vertegenwoordigen, terwijl Northception en Leviatán respectievelijk voor Japan en de Zuid-Amerikaanse competitie zullen strijden. Er is nog één plaats uit te delen, die van Ninjas in Pyjamas en KRÜ Esports.

Helaas zal deze etappe gespeeld worden zonder Belgische vertegenwoordigers. De broers Benrlitom, Nivera en ScreaM, zijn er niet in geslaagd om zich te kwalificeren met Team Liquid, ondanks het feit dat ze zich hebben geplaatst voor de Challengers play-offs. Zij zullen moeten deelnemen aan de Last Chance Qualifier als ze voor de titel willen spelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top