Yannick Carrasco: nog even bij Atlético of toch richting Engeland?

La Liga | Onze landgenoot Yannick Carrasco zal de komende weken nog vaak over de tongen rollen in de zomermercato. Hij kreeg ruim voldoende speeltijd in de Spaanse hoofdstad, maar zal volgend seizoen misschien toch willen proeven van de Premier League.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een aantal Rode Duivels zullen deze zomer tactische keuzes moeten maken als ze de selectie van Roberto Martinez voor het wereldkampioenschap willen halen en in topvorm in Qatar willen aantreden. Dat geldt dan weer niet voor sterkhouder Yannick Carrasco, die vorig seizoen ontbolsterde en een onmisbare pion is geworden voor het Atlético Madrid van Diego Simeone. Maar de Engelse clubs ruiken een koopje en dat zou voor opschudding kunnen zorgen in Spanje.

Aan de onderhandelingstafel?

Atlético zag al spelers als Herrera, Luis Suárez en Sime Vrsaljko vertrekken. Saúl Ñíguez en Álvaro Morata keren dan weer terug en Axel Witsel werd ingelijfd. Nu komt ook de naam van Carrasco ter sprake. De Rode Duivel voelt zich goed in Madrid en zijn trainer rekent op hem, maar de 28-jarige vleugelspeler wordt, zeker vergeleken met ploeggenoten als Griezmann en Koke, onderbetaald.

De voetballer uit Elsene staat nog tot 2024 onder contract, maar mag na de prestaties van vorig seizoen gerust een salarisverhoging vragen. In zijn contract staat een afkoopsom van 60 miljoen, een koopje voor enkele clubs die deze zomer een speler zoeken die in hun rangen het verschil kan maken. Manchester United, Chelsea en Tottenham zouden interesse tonen.

Als Atlético, en dan zeker Simeone, een rampscenario wil afwenden, zullen er onderhandelingen moeten starten met Carrasco over zijn contract, zijn salaris en zijn afkoopsom. Anders wordt de Premier League wel heel aanlokkelijk.

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top