INEOS Grenadiers start Tour met Ganna, Pidcock, Thomas, Martinez en Yates

Wielersport | INEOS Grenadiers heeft vandaag zijn kern voor de komende Tour de France (1-24 juli) bekendgemaakt. Het Britse WorldTour-team vaardigt een sterke selectie af met wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna, alleskunner Tom Pidcock en klassementsmannen Geraint Thomas, Adam Yates en Daniel Felipe Martinez.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Spanjaard Jonathan Castroviejo, de Brit Luke Rowe en de Nederlander Dylan van Baarle, dit voorjaar de beste in Parijs-Roubaix, vervolledigen de selectie.

Voor Ganna en Pidcock wordt het hun debuut in de Tour de France. De Italiaan hoopt in Kopenhagen in de openingstijdrit meteen op de gele trui, de Brit mikt op etappesucces.

De Grenadiers zullen ook in het klassement topfavoriet Tadej Pogacar het vuur aan de schenen willen leggen. De drietand Thomas-Martinez-Yates zal daarvoor moeten zorgen. Thomas, de Tourwinnaar van 2018, won eerder deze maand de Ronde van Zwitserland en had daar de steun van een sterke Martinez. Yates moest in Zwitserland afstappen na een coronabesmetting, maar is opnieuw aan de beterhand.

Michal Kwiatkowski ontbreekt met een spierscheur, net als Ethan Hayter, die dit seizoen al vijf keer won.

Selectie INEOS Grenadiers: Geraint Thomas (GBr), Daniel Felipe Martinez (Col), Adam Yates (GBr), Jonathan Castroviejo (Spa), Filippo Ganna (Ita), Tom Pidcock (GBr), Luke Rowe (GBr), Dylan van Baarle (Ned).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top