Goffin, Wickmayer, Minnen, Bergs en Flipkens werken dinsdag eerste ronde af op Wimbledon

Sport | Met David Goffin, Yanina Wickmayer, Greet Minnen, Zizou Bergs en Kirsten Flipkens komen er dinsdag vijf Belgen in actie op Wimbledon.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vanwege de regenval in de late namiddag moesten er heel wat wedstrijden stopgezet worden, met als gevolg dat er maandagavond niet voldoende tijd meer overbleef om het volledige programma van de openingsdag af te werken. David Goffin en Yanina Wickmayer komen zo pas dinsdag in actie.

Goffin (ATP 58) staat geprogrammeerd tegen de Moldaviër Radu Albot (ATP 113). Die wedstrijd staat dinsdagmiddag (12u Belgische tijd) op Court 14 op het programma. Kwalificatiespeelster Wickmayer (WTA 606) komt op de middag op Court 9 uit tegen de Chinese Lin Zhu (WTA 99).

Eerder op maandag kwamen Elise Mertens en Alison Van Uytvanck wel in actie in de eerste ronde. Mertens profiteerde van de opgave van Camila Osorio om richting de tweede ronde te gaan, Ali werd door de Britse publiekslieveling Emma Raducanu uitgeschakeld.

Greet Minnen (WTA 88) staat in de vierde partij op Court 3 tegen de Spaanse topper Garbine Muguruza (WTA 10), negende reekshoofd en in 2017 eindwinnares. Zizou Bergs (ATP 146) viert zijn grandslamdebuut in de derde wedstrijd op Court 12 tegen de Brit Jack Draper (ATP 94). Kirsten Flipkens (WTA 190) start het laatste toernooi in haar enkelcarrière in de namiddag (tweede wedstrijd op Court 7) tegen de Australische kwalificatiespeelster Jaimee Fourlis (WTA 150).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top