Intermarché-Wanty-Gobert zet in op Kristoff, geen Bennett bij Bora voor de Tour

Wielersport | Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux trekt met de Noor Alexander Kristoff, voormalig Europees kampioen, geletruidrager en viervoudig ritwinnaar, als leider in de achtkoppige selectie naar de Ronde van Frankrijk, zo maakte de Belgische WorldTour-formatie maandag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 34-jarige Kristoff kan op de ervaren Adrien Petit en Andrea Pasqualon rekenen voor de gegroepeerde aankomsten. Sven Erik Bystrøm, Taco van der Hoorn en Georg Zimmerman mogen hun oog laten vallen op de overgangsetappes tussen de bergritten, waar de Zuid-Afrikaan Louis Meintjes met de steun van onze landgenoot Kobe Goossens zijn ambitie voor een top tien in het klassement wil waarmaken. Voor Goossens en Van der Hoorn wordt dit het debuut in La Grande Boucle. Belangrijkste afwezige is Quinten Hermans.

Bij Bora-hansgrohe draait het de komende weken om Aleksandr Vlasov en Maximilian Schachmann. Sam Bennett heeft geen uitnodiging ontvangen. Hij won in 2020 de groene trui, maar worstelt dit seizoen met zijn vorm.

Vlasov is de kopman van Bora-hansgrohe in de Tour. De Rus krijgt hulp van de Oostenrijkers Felix Grossschartner, Marco Haller en Patrick Konrad, en de Duitsers Lennard Kämna en Nils Politt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top