Nicole De Moor wordt staatssecretaris voor Asiel en Migratie

Nieuws | Nicole De Moor wordt de nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Dat heeft de partijraad van CD&V maandagavond beslist. De Moor was kabinetschef bij haar voorganger Sammy Mahdi, die sinds afgelopen weekend partijvoorzitter is.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Moor heeft heel wat ervaring op Asiel en Migratie. Zo werkte ze ooit nog voor het commissariaat-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen (CGVS). Daarnaast was ze al aan de slag op meerdere CD&V-kabinetten. Voor Mahdi werkte ze al onder meer voor oud-minister van Justitie Koen Geens en van Werk Nathalie Muylle.

Mahdi noemde haar maandagavond "ervaring én vernieuwing in één persoon.". "We noemen haar soms de warme Margaret Thatcher van Vlaanderen. Ze is streng, maar rechtvaardig en in staat om de partij juist te positioneren, ook de komende jaren."

De 38-jarige De Moor komt uit Sint-Gillis-Waas en woont momenteel in Anderlecht, maar heeft plannen om op korte termijn terug te keren naar Oost-Vlaanderen. In 2019 stond ze op de Brusselse CD&V-lijst voor het Vlaams parlement. Ze kreeg maandagavond de zegen van 88 procent van de leden van de CD&V-partijraad.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top