Van Uytvanck geraakt in eerste ronde van Wimbledon niet voorbij Raducanu

Sport | Alison Van Uytvanck (WTA 46) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de openingsronde tegen de Britse Emma Raducanu (WTA 11) op Centre Court ging onze landgenote in twee sets onderuit: twee keer 6-4 na 1 uur en 41 minuten. Raducanu speelde voordien één keer eerder tegen Van Uytvanck. In augustus vorig jaar versloeg ze de Belgische in de eerste ronde van het WTA 125 van Chicago op hardcourt met 7-6 (9/7) en 6-3. 

Sinds haar triomf vorig jaar op de US Open sukkelt Raducanu van de ene blessure in de andere. Recent moest ze in Nottingham al in de eerste ronde opgeven met pijn in de linkerzij en zo kwam ze zonder enige voorbereiding naar Wimbledon. Van Uytvanck daarentegen heeft de goede vorm al een tijdje te pakken en kwam dan ook met ambitie naar de All England Club, waar de loting niet meezat. Voor onze landgenote was het reeds de achtste Wimbledon-deelname op rij. Haar beste resultaat is een vierde ronde in 2018.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top