G7 en partners willen snelle overgang naar hernieuwbare energiebronnen

Nieuws | De leiders van de G7 en vijf partnerdemocratieën uit Zuid-Amerika, Azië en Afrika hebben zich ertoe verbonden hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen snel te verminderen en hernieuwbare energiebronnen uit te breiden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De leiders van de G7 en Argentinië, India, Indonesië, Senegal en Zuid-Afrika zijn overeengekomen "opties te verkennen om de energiemix koolstofvrij te maken en de overgang van afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te versnellen, en ook om schone en hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiëntie snel uit te breiden", zo staat te lezen in een gezamenlijke verklaring.

"Dit omvat het geleidelijk afbouwen van steenkool en het vergroten van het aandeel van hernieuwbare energiebronnen in de energiemix", aldus de verklaring.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz, wiens land dit jaar het voorzitterschap van de G7 bekleedt, heeft de leiders van de vijf partnerlanden uitgenodigd in het Beierse Schloss Elmau, waar de G7-leiders een driedaagse top houden om een groot aantal kwesties te bespreken, waaronder de oorlog in Oekraïne.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top