Met ‘The Snowman’ (VTM4) zette Michael Fassbender een stap in de goede richting

Films | Morgenavond zendt VTM4 ‘The Snowman’ uit, een film met Michael Fassbender waarin de acteur een detective speelt die samen met zijn collega de opdracht kreeg om een gevaarlijke seriemoordenaar zo snel mogelijk te vatten. Het is een spannende film en dat staat in schril contrast met de films waarin Fassbender de laatste jaren heeft meegespeeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Duits-Ierse acteur Michael Fassbender staat te boek als een uitstekende vakman. De man verwierf bij het publiek enige bekendheid als ‘Stelios’ in ‘300’ (2006). In 2008 won hij de British Independent Film Award voor zijn rol in de film ‘Hunger’. Een jaar later, in 2009, werd hij opgebeld door de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino die hem in ‘Inglourious Basterds’ (2009) wou laten meespelen als luitenant Archie Hicox, wat Fassbender ook deed.

De man ging een schitterende carrière tegemoet, of zo leek het toch. Want in 2010 kwam ‘Centurion’ uit, een film waarin Fassbender een Romeinse generaal speelde en daarin wist hij volgens de vele fans van het genre niet te overtuigen. Daarna speelde Fassbender in het geflopte ‘Blood Creek’ (2010) en leek hij als acteur in marktwaarde te zijn gezakt. Gelukkig kon hij het schip nog enigszins redden door een puike rol te spelen in ‘Jane Eyre’ (2011).

Meer serieuze rollen

Die fans keken verbaasd op wanneer Fassbender in datzelfde jaar aankondigde dat hij in de nieuwe ‘X-Men: First Class’ zou opdraven als ‘Magneto’. Fassbender kwam met deze rol iets meer in the picture te staan, maar toch wezen critici er toen al op dat hij andere, meer serieuze rollen, moest gaan spelen om zich definitief te kunnen vestigen in Hollywood.

In 2012 dacht Michael Fassbender dat zijn broodje gebakken was door opnieuw een grote rol te spelen en dat in de film ‘Prometheus’ van regisseur Ridley Scott. Hij bewees daarmee dat hij wel degelijk over heel wat acteertalent beschikte, en dat hij zich dringend op meer van zulke films moest gaan richten. Die kwamen er echter niet.

Getroebleerde man

Hij speelde de rol van voormalige Apple-ceo Steve Jobs in de gelijknamige film uit 2015 waarin zijn acteertalenten minder goed uit de verf kwamen. Daarna werd er opnieuw een ‘X-Men’ film gedraaid en moest Fassbender zich weer in het strakke keurslijf van Magneto weten te wurmen. In 2016 speelde Fassbender mee in ‘Assassin's Creed’, en dat was opnieuw een film die het helemaal niet goed deed aan de kassa’s.

Filmkenners zagen de keuzes van Fassbender met lede ogen aan. Ja, de man had enkele uitschieters in zijn carrière maar er zat volgens hen veel meer in dan wat we nu te zien kregen. In de Angelsaksische media werd geopperd dat Fassbender enkel rollen moest aannemen waarin hij een getroebleerde man of een personage met onderliggende wroegingen, kon spelen. Daar blinkt hij, volgens hen, immers in uit. Gelukkig nam Fassbender met ‘The Snowman’ alvast een stap in de goede richting.

Bekijk ‘The Snowman’ morgen om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top