Djokovic heeft vier sets nodig tegen Zuid-Koreaan Kwon Soon Woo

Sport | Topreekshoofd Novak Djokovic (ATP 3) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen dat vandaag van start is gegaan in de Britse hoofdstad Londen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De twintigvoudige grandslamwinnaar is echter nog een stuk verwijderd van zijn beste vorm en moest in de openingsronde tegen de Zuid-Koreaan Kwon Soon Woo, de nummer 81 van de wereld, een set toestaan: 6-3, 3-6, 6-3 en 6-4 na 2 uur en 27 minuten. In de tweede ronde wacht de winnaar van het duel tussen de Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP 79) en Kamil Majchrzak (ATP 91).

Djokovic is titelverdediger op Wimbledon en topreekshoofd vanwege de afwezigheid van de Rus Daniil Medvedev en de geblesseerde Duitser Alexander Zverev. Op de All England Club jaagt hij op een zevende eindzege. Het dreigt dit jaar meteen zijn laatste kans op een grandslam te worden, aangezien hij een vaccinatie weigert om deel te nemen aan de US Open, eind deze zomer in New York. Begin dit jaar werd hij om dezelfde reden uit Australië gezet. Op Roland Garros geraakte hij niet verder dan de kwartfinales.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top