Sam Van Rossom: "Dit doet pijn, Belgian Lions waren zeer belangrijk voor mij"

Basketbal | Sam Van Rossom heeft in de Mons Arena, voor de start van de training van de Belgian Lions, zijn afscheid bij de nationale ploeg aangekondigd. "Dit was een zware beslissing, de Belgian Lions waren zeer belangrijk voor mij."

Door Belga

Deel dit nieuws

De beslissing is een gevolg van de "redelijk lastige contractonderhandelingen" van Sam Van Rossom met zijn club, de Spaanse topploeg Valencia. Hij verlengt er zijn contract, gaat er zijn tiende seizoen op rij spelen, maar dat kon pas onder de voorwaarde dat hij het EK van september in Georgië en Duitsland niet zou spelen. "Gezien mijn leeftijd en omdat we een zwaar seizoen tegemoet gaan in de Euroleague, was dat een van de voorwaarden die de club stelde om nog een jaar te blijven."

Sam Van Rossom had dus weinig keuze, maar toch was het moeilijk om 'nee' te zeggen tegen de nationale ploeg. "Dit was zeker geen gemakkelijke beslissing. De Belgian Lions zijn steeds belangrijk geweest voor mij."

Van Rossom legt uit waarom dit meteen het einde van zijn internationale carrière betekent. "Doordat Valencia Euroleague gaat spelen, kan ik er ook niet bij zijn voor de WK-kwalificatiewedstrijden tijdens het seizoen", zo zegt hij in een video-interview met Belga. Die wedstrijden vallen immers samen met Euroleague-matchen. "Als de Lions het WK halen, dan vind ik dat de jongens die de kwalificatiewedstrijden gespeeld hebben het verdienen om naar het WK te gaan. Ik weet niet of het correct zou zijn om dan iemand anders zijn plaats in te nemen op dat WK."

De beslissing komt abrupt. Van Rossom had zijn zinnen nog gezet op zijn vijfde EK. "Het was een doel om op het EK nog een mooie prestatie neer te zetten met de Lions, maar kiezen was in deze situatie verliezen. Dit doet wel wat pijn, ja."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top