De eerste speeldag van Euro 2022 heeft geweldige affiches in petto

Voetbal | De Red Flames kunnen zich opmaken voor het EK. Euro 2022 opent weldra de deuren en het is nu al reikhalzend uitkijken naar enkele wedstrijden die op het programma staan op de eerste speeldag. Nederland-Zweden is de grote uitschieter.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na vijf jaar wachten, het EK werd met één jaar uitgesteld, is het EK voetbal voor vrouwen weer terug. Zestien landen strijden om de titel van beste team van Europa en op 6 juli gaat het toernooi van start. Er staan 31 wedstrijden op het menu en er staan tal van mooie affiches op je te wachten.

Engeland opent het EK

De eerste wedstrijd van het EK speelt zich af in Groep A, waar Engeland Oostenrijk ontvangt. De twee landen spelen de openingswedstrijd op 6 juli om 21u00. De Engelsen zullen proberen hun toernooi goed te beginnen tegen een tegenstander die binnen hun bereik ligt. De volgende dag (21u00) daagt Noorwegen, één van de grote favorieten van dit toernooi, Noord-Ierland uit om een eerste stap te zetten richting de achtste finales.

Op 8 juli start men in Groep B met een eerste wedstrijd om 18u00 tussen Spanje en Finland. Een wedstrijd die op papier geen probleem zou moeten zijn voor de Iberiërs. Om 21u00 is het de beurt aan Duitsland, dat ook één van de titelfavorieten is, en tegen Denemarken zal strijden voor de drie punten.

Red Flames tegen IJsland

Op 9 juli is Groep C aan de beurt. Om 18u00 geven Portugal en Zwitserland elkaar partij en om 21u00 is er dan dé topaffiche van de eerste speeldag: Nederland - Zweden. Oranje is de nummer vier van de wereld en Zweden de nummer twee, waardoor de verwachtingen zeer hooggespannen zijn voor deze wedstrijd. Een nederlaag zou meteen voor de nodige druk zorgen bij één van de twee topfavorieten.

De Red Flames mogen hun EK openen op 10 juli. In Groep D moeten ze om 18u00 aan de bak tegen IJsland, dat wordt aanzien als het zwakste land in de poule. Het is voor Tessa Wullaert & co zeer belangrijk om goed te starten en meteen te winnen. In de andere wedstrijd zullen Frankrijk en Italië om 21u de eerste speeldag van het EK afronden.

Bekijk België - IJsland op zondag 10 juli om 18u op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top