Deze festivals mag je in juli zeker niet missen

Les Ardentes | Nature is healing! Na twee moeilijke jaren is het festivalseizoen eindelijk weer in volle gang. De eerste grote evenementen zijn al gepasseerd, maar de komende vier weken staan er weer andere klaar om de lacune in jouw muzikale vakantie op te vullen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Paradise City, het Cactusfestival, Gent Jazz, Les Ardentes en Dourreeuh?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Paradise City - 1 tot 3 juli

Op vrijdag 1 juli gaat in Perk de zevende editie van Paradise City van start. Op dit driedaagse festival vol elektronische muziek weerklinken de beats van meer dan 50 elektronische dj’s die hun beste setlists naar Vlaams-Brabant zullen hebben meegenomen. Er zijn vijf podia in Paradise City: Castle Stage, Arena Stage, Woods Stage, Hidden Paradise en Forest Stage. Het festival werd in 2021 uitgeroepen tot het 'meest groene festival in België' omdat de organisatoren alles in het werk stellen om de impact op het milieu en de omgeving zo veel als mogelijk te beperken. Dit jaar worden er nog meer milieuvriendelijke maatregelen genomen.

Het volledige programma en informatie over kaartverkoop vind je hier.

Cactusfestival - 8 tot 10 juli

Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli vindt in Brugge het driedaagse Cactusfestival plaats. Het Cactusfestival is langzamerhand uitgegroeid van een klein Brugs festival uit de jaren tachtig waar je vooral wereldmuziek kon ontdekken tot een van dé festivals waar elke (Belgische) band of artiest absoluut wil gaan spelen. Dit jaar zakken onder andere Balthazar, Franz Ferdinand, Intergalactic Lovers, Coely, blackwave. en de Jeugd van Tegenwoordig af naar Brugge om er flink van jetje te geven.

Het volledige programma en informatie over kaartverkoop vind je hier.

Gent Jazz - 7 tot 16 juli

De organisatoren van Gent Jazz slagen er jaar na jaar in om internationale sterren naar de Arteveldestad te lokken en dat is in 2022 niet anders. Dit jaar konden ze Sting, Van Morrison, Ibrahim Maalouf, Gabriel Rios en Kae Tempest overhalen om tussen 7 en 16 juli hun allerbeste shows te komen geven op de Bijlokesite in Gent. Wil je tickets boeken? Wees dan snel, want iedereen wil deze sterren absoluut zien!

Het volledige programma en informatie over kaartverkoop vind je hier.

Les Ardentes - 7 tot 10 juli

Luik maakt zich vanaf 7 tot en met 10 juli op voor vier dagen feest want dan is het tijd voor Les Ardentes. De line-up van dit festival oogt alvast indrukwekkend met namen zoals Stromae, Tyler, The Creator, Asap Rocky, Anderson .Paak & The Free Nationals, Megan Thee Stallion, Damso en Roddy Rich. Het hoeft dus geen betoog dat er aan de boorden van de Maas stevig gedanst zal kunnen worden.

Het volledige programma en informatie over kaartverkoop vind je hier.

Dour - 13 tot 17 juli

Een week later opent het Dour-festival zijn deuren en ook daar passeren er grote namen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Angèle, Roméo Elvis, de Franse superster Booba, Amélie Lens, Flume, Floating Points, GoldLink, Loyle Carner, Princess Nokia en Stikstof? Als deze artiesten het dak er niet afkrijgen in Dour tussen 13 en 17 juli, dan weten we het ook niet meer.

Het volledige programma en informatie over kaartverkoop vind je hier.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top