Quick-Step Alpha Vinyl trekt zonder Julian Alaphilippe naar de Tour

Wielersport | Quick-Step Alpha Vinyl heeft zijn selectie voor de komende Ronde van Frankrijk (1-24 juli) bekendgemaakt. Wereldkampioen Julian Alaphilippe ontbreekt, net als de kersverse nationale kampioen Florian Sénéchal (Frankrijk) en Mark Cavendish (Groot-Brittannië). Met Yves Lampaert en Tim Declercq zitten er twee Belgen in de Tourkern van de Wolfpack.

Door Belga

Deel dit nieuws

Fabio Jakobsen start als kopman voor de vlakke ritten bij het Belgische WorldTour-team. De Nederlander schoot dit seizoen al tien keer raak en is daarmee de meest succesvolle sprinter van het voorjaar. Jakobsen maakt zijn debuut in de Tour, net als de Italiaan Andrea Bagioli en de Deen Mikkel Honoré. Met Kasper Asgreen en leadout Michael Morkov starten er nog twee Denen voor Quick-Step Alpha Vinyl. De Italiaan Mattia Cattaneo, vorig jaar twaalfde in de eindafrekening, sluit de rij.

. Selectie Quick-Step Alpha Vinyl: Fabio Jakobsen (Ned), Michael Morkov (Den), Andrea Bagioli (Ita), Mikkel Honoré (Den), Kasper Asgreen (Den), Mattia Cattaneo (Ita), Yves Lampaert (BEL), Tim Declercq (BEL)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top