Pickx @ the festivals: de moeilijke keuze tussen Lewis Capaldi en Sam Fender op Rock Werchter

Rock Werchter | Festivalgangers staan vaak voor moeilijke keuzes, want voor wie kies je als er twee steengoede artiesten tegelijkertijd optreden op je favoriete festival?? Proximus Pickx helpt je een keuze te maken voor aanstaande vrijdag 1 juli op Rock Werchter wanneer Lewis Capaldi en Sam Fender op hetzelfde tijdstip optreden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Lewis Capaldi

Je kent ongetwijfeld de grootste hits van de artiest uit je hoofd, zoals 'Someone You Loved' of 'Before You Go'. De Schot werd in 2017 ontdekt met zijn debuutsingle ‘Bruises’ en dat werd al snel 28 miljoen euro keer afgespeeld via Spotify. Eind 2017 bracht hij ook zijn eerste EP uit, 'Bloom'. Daardoor werd hij opgemerkt door platenmaatschappijen, concertorganisatoren, maar ook luisterplatforms. Hij nam nadien deel aan een aantal festivals, vooraleer hij zijn tweede EP – ‘Breach’ – de wereld instuurde. Hierop vinden we het nummer ‘Someone You Loved’ terug.

Dit lied werd al snel een wereldwijde hit en dreef Lewis Capaldi door tot de release van zijn debuutalbum, 'Divinely Uninspired to a Hellish Extent'. In het Verenigd Koninkrijk werd het album een gouden plaat en in 2019 en 2020 het best verkopende album. Zijn populariteit steeg enorm en het is ondertussen bijna onmogelijk om de radio aan te zetten zonder hem te horen.

Tijdens de pandemie werd het wat stiller rondom de zanger, maar Lewis Capaldi is tot grote vreugde van zijn fans weer helemaal tot op de voorgrond getreden. Het is niet alleen zijn sterke en ontroerende stem die massaal veel volk lokt: je moet weten dat de Schot de nodige dosis gevoel voor humor heeft die je misschien wel evenveel zal bekoren als zijn muziek. Hij doorspekt zijn liedjes met grappen en andere knipogen naar zijn publiek, waardoor een optreden van hem altijd een onvergetelijke belevenis is. Reden te meer om het concert van het fenomeen van het moment bij te wonen!

Lewis Capaldi treedt vrijdag 1 juli om 19u op op de Main Stage van Rock Werchter.

Sam Fender

Het is een moeilijke keuze die je te wachten staat in Werchter! Sam Fender is immers ook een Britse artiest die de moeite is om live aan het werk te zien. Leuk weetje: in 2019 werden de twee zangers genomineerd voor de Brit Critic's Choice Award, en het was Fender die er met de trofee vandoor ging. Misschien heeft dit invloed op je keuze?

Het klopt dat de twee muzikanten veel gemeen hebben. Beiden zijn twintigers, maar zijn ook vocale zangers die uitblinken in nostalgische liedjes. Waar Lewis Capaldi zingt over liefde en relatiebreuken, schetst Sam Fender het portret van een generatie, die van de millennials, geplaagd door twijfel en de sociale, economische en milieuproblemen waarmee ze te maken hebben. Het past dus meer in het genre van de alternatieve rock, getuige een hit als 'Seventeen Going Under'.

De Brit werd ontdekt terwijl hij ober was in een pub. Een artiestmanager woonde zijn geïmproviseerde concert in de bar bij en besloot zijn carrière een grote duw in de rug te geven. Fender bracht verschillende singles uit, met onder meer 'Hypersonic Missiles' in 2019, wat hem zijn Brit Critic's Choice Award opleverde. Zijn eerste album draagt de naam van deze hit. In zijn liedjes behandelt hij uiteenlopende thema's als depressie, de consumptiemaatschappij, mannelijkheid en ga zo maar door. De concerten die hij geeft, stellen hem in staat een gemeenschap van fans op te bouwen die even breed als gepassioneerd is, aangezien veel jonge mensen zich in zijn muziek kunnen terugvinden. Als je gevoelig bent voor deze onderwerpen, is Sam Fender je man!

Sam Fender treedt vrijdag 1 juli om 18u55 op in The Barn op Rock Werchter.

Beleef Rock Werchter live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. Je kan tussen 30 juni en 3 juli alle concerten terugvinden op Pickx.be! Of volg het feestgedruis via de app of op Pickx Live (zender 11).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top