Jasper Stuyven is enige Belg in selectie van Trek-Segafredo voor de Tour

Wielersport | Trek-Segafredo heeft zijn selectie voor de 109e Ronde van Frankrijk, die vrijdag start in Kopenhagen, bekendgemaakt. Het Amerikaanse WorldTour-team nam met Jasper Stuyven één Belg op in zijn kern. Edward Theuns en Otto Vergaerde grijpen naast een selectie. Beide Belgen startten eerder dit jaar wel in de Giro.

Door Belga

Deel dit nieuws

Trek-Segafredo begint met verschillende troeven aan de Tour. Thuisrijder Mads Pedersen wil zich meteen tonen in de openingsdagen. Nadien kunnen vrijbuiters als Bauke Mollema, Giulio Ciccone en Jasper Stuyven hun kans gaan.

"We mikken op minstens één etappezege", blikte sportdirecteur Kim Andersen vooruit. "Maar met deze selectie is meer mogelijk, denk ik. We stellen alles in het werk voor een zege van Mads in Denemarken. Hij gaat vrijdag proberen een goede tijdrit te rijden. Daarna kijken we of de gele trui binnen ons handbereik ligt."

Jasper Stuyven rijdt zijn zesde Tour, zijn vijfde op een rij, en zal vooral uitkijken naar de vijfde etappe, over de wegen van Parijs-Roubaix. De Leuvenaar won in 2015 een rit in de Vuelta en wil daar al lange tijd een etappe in de Tour aan toevoegen.

Edward Theuns reed de voorbije zes jaar vier keer de Tour. De laatste twee jaar was hij ook van de partij, maar dit jaar haalde de Gentenaar de selectie van Trek-Segafredo niet.. Selectie Trek-Segafredo: Mads Pedersen (Den), Bauke Mollema (Ned), Jasper Stuyven (BEL), Giulio Ciccone (Ita), Alex Kirsch (Lux), Toms Skujins (Let), Quinn Simmons (VSt), Tony Gallopin (Fra)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top