Acteur Jason Momoa roept op om beter voor de oceanen te zorgen

Films | De Amerikaanse acteur Jason Momoa, die de superheld Aquaman speelt, heeft gisteren aan de vooravond van de opening van een VN-conferentie in Lissabon over de bescherming van de oceanen opgeroepen tot actie voor het behoud van de zee.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De oceanen hebben ons nodig", zei de acteur op een evenement waar zo'n honderd jongeren uit de hele wereld bijeenkwamen om te bespreken hoe de nieuwe generaties hun best kunnen doen om de gezondheid van de oceanen te behouden. 

"We moeten proberen de fouten die we hebben begaan recht te zetten, want "zonder een gezonde oceaan zou onze planeet zoals we die kennen niet bestaan", zei hij.

Jason Momoa, die beroemd werd door zijn rol als Aquaman, nam deel aan de slotzitting van het jeugd- en innovatieforum, dat gisteren werd gehouden op het strand van Carcavelos, zo'n 20 kilometer van Lissabon.

De acteur en zo'n honderd jonge afgevaardigden uit de hele wereld kregen later gezelschap van de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa en VN-secretaris-generaal Antonio Guterres, die het trage tempo veroordeelde waarin beleidsmakers besluiten nemen om de oceanen te beschermen.

"We gaan te langzaam", klaagde hij, eraan toevoegend dat het tijd was om deze traagheid "ernstig te veroordelen" en actie te ondernemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top