Kunnen de Belgen het net zo goed doen als in 2021 in de Ronde van Frankrijk?

Wielersport | De Ronde van Frankrijk gaat deze vrijdag van start en de Belgische renners zullen proberen te schitteren op de wegen van Frankrijk maar ook die van Denemarken, waar de grote start zal plaatsvinden van deze editie van 2022. Pickx Sports nam het peloton onder de loep om de aanwezige pionnen aan Belgische zijde te analyseren en zo te kijken of de 5 successen van vorig jaar kunnen worden geëvenaard.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Wout van Aert

Aan Belgische kant volgen we uiteraard de avonturen van Wout van Aert. Vorig jaar won de renner van Jumbo-Visma op de hellingen van de Ventoux, in de tijdrit en in de sprint op de Champs-Elysées. Kunnen we opnieuw dergelijk succes verwachten van de voormalig Belgisch kampioen? Jazeker, want hij heeft maar één doel: de groene trui.

Hij zal daarom deelnemen aan massale sprints en tegelijkertijd voor kostbare punten gaan op de heuvelachtige etappes die tot ontsnappingen kunnen leiden. En natuurlijk zijn er ook nog de twee tijdritten.

Dylan Teuns

Ook hij weet wat het is om in de Ronde van Frankrijk te winnen en bovenal heeft hij dit seizoen weer een stap voorwaarts gezet in zijn carrière door een groot succes te boeken met winst in de Waalse Pijl. Dylan Teuns kreeg vertrouwen met de overwinning en hij zal nu één van de renners zijn waarvan toch het één en ander wordt verwacht in de Tour.

In het ervaren team van Bahrain - Victorious heeft hij een vrije rol en dat ligt hem zeer goed. Een derde succes in de Ronde van Frankrijk is dus zeker een realistisch doel voor de renner die volop gesprekken voert over zijn toekomst.

Jasper Philipsen

Vorig jaar verzamelde de sprinter van Alpecin-Fenix zes podiumplaatsen in de Ronde van Frankrijk, maar winst zat er niet in. Dit jaar zal hij de sprinter zijn van zijn team, terwijl hij vorig jaar Tim Merlier ook naast zich moest dulden en die behaalde een ritzege in de Tour.

Philipsen hoopt daarom stiekem om in de voetsporen te treden van provinciegenoot Tom Boonen en waarom niet met de groene trui terugkeren naar Parijs? Vorig jaar eindigde hij op een vierde plaats in dat klassement, mede dankzij zijn constante prestaties in de sprints.

Jasper Stuyven

Vorig jaar tweede in Le Creusot, derde in Champagnole in 2020, derde in Epernay in 2019 of zelfs derde in Mende een jaar eerder. Jasper Stuyven rijdt al een paar jaar mee in de Ronde van Frankrijk. Bij gebrek aan snelheid om de beste sprinters te domineren, moet hij terugvallen op de ontsnappingen als hij een Touretappe aan zijn lijst wil toevoegen.

De renner van Trek-Segafredo stootte telkens echter op een renner die telkens nog een tikkeltje beter was dan hij. Kan de winnaar van Milaan – San Remo 2021 dit jaar eindelijk eens die ritzege pakken?

Philippe Gilbert

Het is zijn laatste seizoen en Philippe Gilbert rijdt zijn laatste Ronde Van Frankrijk. Hij hoopt uiteraard in stijl afscheid te nemen. Tijdens de Ronde wordt Gilbert 40 jaar en het zou de kers op de taart zijn als hij een tweede succes kan behalen in deze Tour, nadat hij in 2011 een ritzege wist te boeken.

Bij Lotto-Soudal, dat mikt op een podiumplaats, zal Gilbert van ver moeten komen om dat doel te bereiken. Maar zijn ervaring en wilskracht zouden wel eens het verschil kunnen maken.

We houden ook Tim Wellens, Xandro Meurisse, Quinten Hermans en Oliver Naesen in de gaten.

Bekijk de Ronde van Frankrijk van 1 tot 24 juli via Eén en Canvas waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top