Frankrijk pakt vijfde wereldtitel op World Triathlon Series in gemengde aflossing, Belgian Hammers geven forfait

Sport | Het Franse team heeft gisteren de wereldtitel triatlon in de gemengde aflossing op zak gestoken. Het was al hun vijfde triomf. De Fransen werden op het podium geflankeerd door Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De Belgian Hammers kwamen door blessureleed niet aan de start.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het Belgische team in Montréal zou bestaan uit Jelle Geens, Marten Van Riel, Valérie Barthelemy en Claire Michel. Michel liep zaterdag in de titelstrijd in de supersprint een blessure aan de kuit op. Het leek er eerst op dat Hanne De Vet haar zou gaan vervangen, maar uiteindelijk startte de hele Belgische ploeg niet.

De Franse ploeg, bestaande uit Pierre Le Corre, Emma Lombardi, Vincent Luis en Cassandre Beaugrand, haalde het na 1200 meter zwemmen, 26 kilometer fietsen en 6 kilometer lopen in 1u27:14, voor Groot Brittannië (1u27:37) en de Verenigde Staten (1u27:44).

Bij de junioren werden de Belgen dertiende (op zestien deelnemende teams). Raf De Dobbelaere, Hasse Fleerackers, Balte Thijs en Nele Dequae finishten in 1u28:09, vier minuten trager dan het winnende Franse team (1u24:07). Groot-Brittannië en Duitsland vervolledigden het podium.

Het WK werd georganiseerd in de marge van de World Triathlon Series-manche in Montréal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top