Nieuw op 1 juli - Voortaan boete voor euro 4-dieselwagens in Brusselse lage-emissiezone

Nieuws | Eigenaars van dieselvoertuigen met euronorm 4 die zich zonder dagpas in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest begeven, kunnen daar vanaf 1 juli voor beboet worden. De overgangsperiode waarin er alleen een waarschuwing werd gegeven, loopt eind juni af.

Door Belga

Deel dit nieuws

De lage-emissiezone in Brussel is er sinds begin 2018. Ze wordt stelselmatig verstrengd, en omvat sinds begin dit jaar ook een verbod op dieselvoertuigen met euronorm 4 (de laatste voertuigen die geen roetfilter hebben). De overgangsperiode voor die euronorm 4-voertuigen, waarbij er nog geen boetes werden opgelegd, loopt nu af. "De eerste boetes zullen dus vanaf 1 juli 2022 worden verstuurd naar de eigenaars van dieselvoertuigen met euronorm 4", aldus Leefmilieu Brussel.

De controles gebeuren met behulp van camera's met nummerplaatherkenning. Boetes bedragen 350 euro.

De lage-emissiezone wordt de komende jaren nog verder uitgebreid. In 2025 volgen de dieselvoertuigen met euronorm 5. In 2030 wil de Brusselse regering voertuigen met dieselmotoren volledig bannen. Vijf jaar later, in 2035, is het de beurt aan voertuigen met benzine/lpg-motoren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top