Noor Vidts tankt vertrouwen met evenaring van persoonlijk record in hoogspringen

Sport | Noor Vidts werd zondag op het BK atletiek in Gentbrugge tweede in het hoogspringen. De zevenkampster evenaarde haar persoonlijk record van 1m84 en tankte zo vertrouwen op drie weken van het WK in Eugene.

Door Belga

Deel dit nieuws

De winst in het hoogspringen was met 1m86 voor Zita Goossens, maar Vidts was al lang blij met zilver. "Dit is een opsteker", zei de wereldkampioene vijfkamp. "Deze week heb ik nog elke dag keihard getraind, dus ik stond niet eens uitgerust aan de start."

In het kogelstoten overtuigde Vidts niet met 13m25, meer dan een meter onder haar persoonlijk record van 14m33. "De timing zit nog niet helemaal goed", zei ze daarover. De prestatie in het kogelstoten lag in lijn met de eerder bescheiden resultaten van de laatste maanden. "Het is inderdaad nog niet super geweest, maar dat heeft zijn oorzaken. In eerste instantie ben ik fel gehinderd door een probleem aan de hamstrings, en daarna was ik gewoon zo veel aan het trainen dat ik nooit fris aan mijn wedstrijden begon. Maar ik heb er nog altijd vertrouwen in dat het goed zal komen tegen het WK."

In tegenstelling tot de voorbije jaren, trekt Vidts midden juli zonder zevenkamp in de benen naar Eugene. "Daardoor is het heel lastig in te schatten wat ik waard ben, dus in die zin zijn er wel twijfels, maar ik ga er vanuit dat ik daar in vorm aan de start sta." Kan ze dan nog beter doen dan haar vierde plaats in Tokio? "Dat weet ik niet. Fysiek ben ik beter, maar technisch heb ik mijn draai nog niet helemaal gevonden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top