Nieuwe RTS van Vlaamse studio groot succes op Steam

Esports | Vorige week verscheen Starship Troopers – Terran Command op Steam. De RTS is gebaseerd op de bekende Starship Troopers-franchise en werd een doorslaand succes voor The Artistocrats, de Limburgse ontwikkelaar van het spel.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Soms lijkt het dat de enige succesvolle Vlaamse gameontwikkelaar Larian Studios is. Maar The Artistocrats heeft bewezen dat er nog heel wat talent in ons land rondloopt. De studio uit Hasselt bracht vorige week een gloednieuwe Real-Time Strategy-game uit, genaamd Starship Troopers – Terran Command, en die bleek een doorslaand succes.

Op 16 juni, de releasedag van het spel, stond het spel op nummer één van bestverkochte games op Steam. En sindsdien is de RTS niet meer weg te denken uit de hitlijsten van het platform van Valve. Starship Troopers – Terran Command staat op het moment van schrijven op meer dan 300 000 wishlists en verkoopt beter dan toppers als Monster Hunter: World, Stardew Valley en Sea of Thieves.

Terran Command werd over het algemeen ook positief onthaald, zowel door de community als door de pers. De RTS heeft een gemiddelde score van 74 op Metacritic en meer dan 2300 positieve reviews op Steam. Op Twitch verzamelde de game inmiddels meer dan een miljoen kijkuren.

Het spel is gebaseerd op de Starship Troopers-franchise van Sony Pictures. Die werd bekend met de release van de gelijknamige cultfilm, geregisseerd door de Nederlander Paul Verhoeven. De vier sequels bleken minder succesvol, waarna Sony probeerde om de franchise nieuw leven in te blazen met een videogame.

Die missie lijkt dus meer dan geslaagd. Aangezien het spel enkel single-player ondersteunt, is een eigen esport voorlopig uitgesloten. Laten we hopen dat The Artistocrats van het succes kan profiteren en toestemming krijgt om een vervolg met een volwaardige multiplayermodus te creëren!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top