Talrijke arrestaties bij verboden "Pride Parade" in Istanboel

Nieuws | Bij een manifestatie voor de rechten van lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en queer mensen (lhbtq) in de Turkse metropool Istanboel zijn volgens de organisatoren meer dan 150 mensen opgepakt. De politie sloot zondag het centrale stadsdeel Cihangir af en verhinderde de manifestanten bijeen te komen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mensen met regenboogvlaggen en andere symbolen van seksuele en genderdiversiteit werden door de veiligheidstroepen ingesloten en gearresteerd nog voor de parade zou beginnen. De autoriteiten hadden de demonstratie om veiligheidsredenen verboden. Volgens de advocatenvereniging MLSA was onder de arrestanten fotograaf Bülent Kilic van het Franse persbureau AFP .

Hoewel de politie massal aanwezig was, kwamen talrijke mensen in de zijstraten bijeen, waar ze met regenboogvlaggen zwaaiden. Inwoners sloegen uit protest tegen de arrestaties op potten en pannen.

De Pride Parade in de Turkse miljoenenstad kon ruim tien jaar lang ongehinderd plaatsvinden en het aantal deelnemers nam gestaag toe. In 2015 werd de parade voor het eerst verboden en ook de daaropvolgende jaren mocht ze niet doorgaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top