Zagré maakt favorietenrol waar op de horden op het BK atletiek, Thiam presteert als tweede meer dan degelijk

Sport | Anne Zagré heeft zondag op het BK atletiek in Gentbrugge de 100 meter horden gewonnen in 13.22. Nafi Thiam was tweede in een seizoensbeste van 13.50.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het seizoensbeste van Zagré, die al geplaatst is voor zowel het WK in Eugene in juli als het EK in München in augustus, bedraagt 13.00. Haar nationale record staat op 12.71. Thiam stelde haar seizoensbeste bij van 13.58 naar 13.50, en dat bij een tegenwind van 0,7 meter per seconde. Haar persoonlijk record bedraagt 13.34.

"Als je weet dat we met tegenwind liepen en dat ik wat zware benen had van het verspringen gisteren, is dit een heel goed resultaat", zei een tevreden Thiam. "Ik vertrek gelukkig naar huis, want ik heb er een supergoed weekend opzitten."

In principe combineert Thiam woensdag in het eigen Luik het hoogspringen met de horden, maar daar twijfelt ze nu wat aan. "Op de horden heb ik het juiste gevoel te pakken en misschien volstaat dat wel", zegt ze. "Ik moet nog overleggen met Roger (Lespagnard, haar coach), maar het zou kunnen dat ik mij daar helemaal op het hoogspringen concentreer."

De tweevoudige olympische kampioene kreeg de vraag hoe haar vorm nu, drie weken voor het WK, is in vergelijking met vorig jaar, drie weken voor de Spelen. "Maar dat is niet te vergelijken", antwoordde ze daarop. "Mijn resultaten zijn dit jaar iets beter, maar dat zegt niet alles. Je moet op het kampioenschap zelf presteren, niet in de voorbereidingswedstrijden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top